Un imputat afirma que va estar contractat per Vídeo U "sense saber-ho" convençut que treballava per al Consell


Actualizado 24/11/2010 19:20:47 CET

PALMA DE MALLORCA, 24 Nov. (EUROPA PRESS) -

"Vaig estar contractat per Vídeo U sense saber-ho, convençut que treballava per al Consell". Així de contundent s'ha mostrat davant del jutge un ex afiliat de UM i imputat en una peça separada del cas Maquillatge, Carlos Casado, qui ha relatat haver estat en nòmina tant d'aquesta productora, presumptament vinculada a la formació nacionalista, com de l'empresa Ambbit Digital, malgrat no haver realitzat mai cap tasca en elles.

Tal com ha manifestat davant del jutge instructor de la causa, Juan Ignacio Lope Sola, el fiscal Juan Carrau i els advocats personats en el cas, el seu treball estava destinat a donar a conèixer les activitats del Consell mitjançant actes i fullets, a més de transmetre als treballadors les instruccions del llavors director insular de Projectes, Mateu Cañellas, qui, segons la seva declaració, ha estat la persona que el va entrevistar per a la seva contractació en la Institució Insular.

"Ha estat qui em va dir que havia de fer de pont entre ell i els treballadors", ha manifestat l'encausat, qui ha explicat que ha rebut un parell de nòmines de Ambbit pesi que no li va donar "importància" ni el "va estranyar" que fóra aquesta l'entitat pagadora ja que no sabia que era una empresa privada i "estava convençut que treballava per al Consell".

Tot i això, ha estat a la finalització del contracte quan el van lliurar un sobre amb totes les nòmines no signades i un contracte amb Vídeo U amb una firma "que no és la meva" i que el van falsificar, tal com ha asseverat. "No vaig tenir constància d'estar en Vídeo U i tampoc em vaig fixar si em pagava aquesta empresa", que d'acord a les investigacions estava controlada al cinquanta per cent per l'expresidenta del Consell, Maria Antònia Munar, i per l'exvicepresident insular Miquel Nadal a través dels seus presumptes testaferros. L'empresa es va beneficiar de més de quatre milions d'euros públics durant la passada legislatura mentre Nadal i Munar ocupaven els seus respectius càrrecs al Consell de Mallorca.

L'encausat, assistit per Patricia Pizà, ha recordat que el sobre s'ho van donar el maig del 2007, coincidint amb les eleccions autonòmiques i municipals, quan estava treballant al Consell. Alhora, ha assenyalat que ha estat interventor en els comicis després que Cañellas li comentés que buscava aquest tipus de col·laboradors.

La seva vinculació amb Cañellas no va acabar aquí ja que l'agost del 2007, el ja conseller de Joventut i Esports del Govern el va cridar per contractar-lo en Illesport, on cobrava uns 2.000 euros, mentre que també el va proporcionar un lloc de gerent administratiu del consorci Escola Balear de l'Esport, on treballa actualment. "Mai he signat cap contracte amb el Consell ni tampoc he rebut cap diners de la Institució", ha justificat.