Antich reconeix que els efectius s'enfronten amb una "orografia molt difícil" que complica actuar des de terra


Actualizado 24/8/2010 18:01:00 CET

EIVISSA, 24 Ago. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Francesc Antich, ha reconegut les "dificultats" amb les quals s'estan trobant els 300 efectius d'emergències per controlar l'incendi que assola l'àrea d'es Amunts, al nord de l'illa d'Eivissa. Així, ha destacat que l'operatiu s'enfronta amb una "orografia molt difícil" en un "bosc molt espès" que entranya "moltes dificultats per entrar i que fa molt complicat actuar des de la part terrestre".

Antich també s'ha pronunciat sobre les queixes de diversos veïns de la zona afectada per l'incendi, que han sol·licitat que acudeixi més personal a treballar en les tasques d'extinció. En aquest sentit, ha considerat que el nombre d'efectius és el necessari, tot i que ha indicat que si els tècnics ho consideren precís, s'habilitarà més personal.

El cap de l'Executiu autonòmic ha revelat que ha estat parlant amb la ministra de Medi Ambient, així com amb els seus tècnics perquè els avions que presten els seus serveis en les tasques d'extinció del foc continuïn prestant la seva ajuda per acabar amb les flames.

Concretament, a l'incendi que ha calcinat ja 400 hectàrees de zona natural, estan actuant 18 unitats aèries entre avions i helicòpters. Es tracta de cinc canadair -un de la base del Puerto de Pollença i quatre arribats de Torrejón-, un avió de coordinació, un altre avió, un helicòpter de la Unitat Militar d'Emergències, dos més procedents de Conca de la Brigada d'Incendis Forestals (BRIF) del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, a més de quatre helicòpters del Govern, tres avions i un altre de vigilància i coordinació.

Alhora, estan participant en les tasques d'extinció set brigades de la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat, tres vehicles amb aigua, la Unitat Militar d'Emergències (UME) que aporta 102 persones (una trentena de les quals estan en la línia de foc) i vuit vehicles amb aigua. A més, estan col·laborant 18 persones de la BRIF del Ministeri i tècnics i agents de Medi Ambient. Entre els mitjans terrestres també es té set camions privats amb aigua i dues pales excavadores.

En total, estan actuant a la zona unes 300 persones -150 de les quals treballen en primera línia de l'incendi- pertanyents als Bombers del Consell Insular d'Eivissa, Emergències, Protecció Civil, la Guàrdia Civil, la Conselleria, i la UME, entre d'altres organismes.