Industrials de Mallorca exigeixen un ús estrictament industrial del tercer polígon d'Inca


Actualizado 17/6/2010 21:10:34 CET

PALMA DE MALLORCA, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

L'Associació de la Petita i Mitjana Indústria de Mallorca, que presideix Salvador Canudas, va exigir avui que el projectat tercer polígon d'Inca sigui destinat únicament a les activitats estrictament de tipus industrial, i a un preu acord a la realitat de la indústria, amb la inclusió de diverses naus de protecció oficial, com es preveu en altres comunitats.

Per a Canudas, és "evident" que el problema no és la disponibilitat de sòl industrial, sinó el seu ús. Segons ha expressat en un comunicat, la importància de no permetre la instal·lació d'un altre tipus de negocis com comerços o empreses de serveis, garanteix un ús responsable i conseqüent dels polígons industrials.

Alhora, ha assenyalat que això ajuda a evitar l'especulació del sòl industrial, un dels nostres mals endèmics. Aquesta especulació asfíxia a les petites i mitjanes indústries, provocant preus abusius i inassumibles.

A més, l'associació mostra preocupació per la baixada de la inversió estatal en les infraestructures de les Balears (ports, carreteres, energia), el que, segons manifesta, agreujarà una situació ja per si mateix "molt delicada" per al sector, amb una evident dependència energètica i de transport.

Segons Canudas, la insularitat no és presa en consideració per cap institució, "ni europea, ni estatal, ni autonòmica". Per aquesta raó, va apel·lar al sentit comú de tots els partits polítics per evitar que l'impacte de mesures com aquestes propiciïn la desaparició de la indústria tradicional de les illes.

L'ús adequat del sòl industrial ja ha estat denunciat per aquesta associació davant de l'ajuntament de Palma al ple del passat 29 de març.