El Govern atorga 360.000 euros l'impuls de l'activitat de quatre clústers tecnològics a Balears


Actualizado 4/12/2009 16:18:18 CET

Els clústers de les illes ja agrupen a al voltant de 250 empreses

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Govern, a proposta de la Conselleria d'Innovació, Interior i Justícia, va aprovar avui diferents subvencions per un total de 360.000 euros amb l'objectiu d'impulsar el funcionament de quatre clústers d'empreses de base tecnològica.

En roda de premsa posterior, la portaveu de l'Executiu autonòmic, Joana Barceló, ha concretat que les ajudes de 90.000 euros les rebran l'Associació Balear d'Empreses de Biotecnologia (BIOIB), l'Associació Balear d'Empreses de Base Tecnològica d'Àmbit Marí (Idimar), l'Agrupació Empresarial Innovadora Eivissa Music Clúster i el Clúster d4ee4'Innovació Tecnològica en Turisme de Balears.

Mitjançant aquestes subvencions s'impulsarà i finançarà l'operativitat d'associacions sense ànim de lucre d'empreses de base tecnològica que, d'aquesta manera, s'uneixen per optimitzar l'accés i el foment de la innovació.

Les associacions elaboraran Plans estratègics d'actuació per a cada sector, en els que participen tant el Govern com els organismes d'investigació i la UIB. Així, es tracta de constituir clústers en els àmbits d'activitat empresarial "oberts" a la innovació i que, a més, tenen caràcter estratègic per a Balears.

Una vegada elaborats els plans estratègics, cada clúster signarà un conveni amb la direcció general d'Investigació, Desenvolupament Tecnològic i Innovació per constituir grups de treball i projectes d'R+D+I.

A més, Barceló ha assenyalat que amb aquests clústers ja són sis els que s'han constituït a les illes, que agrupen al voltant de 250 empreses de base tecnològica de Balears.