El Govern destinarà 1,5 milions a entitats locals per desenvolupar el programa 'Ciutats Digitals'


Actualizado 4/12/2009 16:32:25 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Innovació, Interior i Justícia destinarà 1,5 milions d'euros a subvencions a favor dels Ajuntaments de Palma i Campos, i dels Consells Insulars de Mallorca i Eivissa perquè desenvolupin diverses actuacions del programa 'Ciutats Digitals Electròniques', emmarcades dins del Pla Avanza.

En la roda de premsa posterior al Consell de Govern, la portaveu de l'executiu, Joana Barceló, va detallar que el consistori de Palma rebrà 339.000 euros i el de Campos 296.000. Mentrestant, el Consell de Mallorca obtindrà un import d'aproximadament 360.000 euros, i 522.000 l'eivissenc.

En concret, aquest programa planteja com a meta la introducció de la societat de la informació en la vida diària de la major part de la població perquè els ciutadans comptin amb llibertat a l'hora d'elegir com relacionar-se amb l'administració.

ADMINISTRACIÓ ELECTRÒNICA

Així, les subvencions per als ajuntaments es destinaran a la implantació d'eines per tenir una plataforma d'administració electrònica que faciliti l'accés dels ciutadans als serveis públics.

El Consell de Mallorca finançarà amb la subvenció la segona fase d'un projecte destinat a la millora de l'administració electrònica i del extranet de gestió amb l'objectiu de facilitar l'intercanvi de documentació entre les administracions municipals. Alhora, destinarà una part a la implantació efectiva de la 'Finestra electrònica única'.

La institució d'Eivissa adequarà una sèrie d'eines que permetin l'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics. En concret, es tracta d'un model que impulsa la resolució de tràmits entre els consistoris i el Consell.

Dels 1,5 milions, el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç aporta el 40 % -al voltant de 607.000 euros- i el Govern el 60 % restant -910.000 euros-. A més, les corporacions locals aportaran o un 10% o un 25%, en funció de les xifres de població.