Joana Barceló es mostra convençuda de què el Govern complirà el seu compromís de millorar el finançament


Actualizado 20/5/2008 21:40:02 CET

MENORCA, 20 de maig (EUROPA PRESS)

La presidenta del Consell Insular de Menorca i parlamentària del PSIB, Joana Barceló, es va mostrar "convençuda" de què el Govern realitzarà un "pas endavant" en la "molt necessària" millora del finançament de Balears.

En declaracions a Ràdio Menorca recollides per Europa Press, Barceló va recordar que el president del Govern ja va especificar el seu "compromís" en aquesta matèria. Per a la presidenta del Consell de Menorca a partir d'ara "cal concretar el seu contingut", sobretot en "dos conceptes clau: el de la insularitat i el de la població".

Coincidint amb la reunió que avui celebra a Madrid el Consell de Política Fiscal i financera (CPFF) Barceló també va argumentar que el sistema de finançament que "va imposar" el Partit Popular s'ha mostrat "clarament perjudicial" pels interessos de les Balears.

Referint-se a l'actitud del president del Govern amb les comunitats autònomes la dirigent socialista menorquina va argumentar que José Luis Rodríguez Zapatero ja va defensar en l'anterior legislatura "els canvis estatutaris". En aquest aspecte Barceló va recordar que "per primera vegada" es van incloure en els estatuts "els principis de finançament" de les seves autonomies.

Sobre les dificultats que pot comportar la negociació Barceló ha reconegut que "les negociacions sempre són dures, tot i que siguem del mateix partit". De totes maneres la presidenta del Consell va assegurar que "els fets i les realitats ens avalen" i es va mostrar convençuda que "al final es farà justícia" i s'arribarà a un acord "que beneficiarà a Balears i a Menorca".