José María Rodríguez declara demà com a testimoni en el cas Andratx per alertar Hidalgo que anava a ser detingut


Actualizado 17/6/2010 21:31:59 CET

El diputat popular va trucar l'ex alcalde hores del seu arrest a l'esclatar aquest cas de corrupció urbanística

PALMA DE MALLORCA, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

El magistrat del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma, Francisco José Pérez, interrogarà demà en qualitat de testimoni al diputat del PP i president de la Junta Territorial de Palma, José María Rodríguez, dins de la peça 76 del cas Andratx, que indaga les circumstàncies que van envoltar la trucada que va fer el 'popular' a l'ex alcalde Eugenio Hidalgo, el matí del 27 de novembre del 2006, presumptament per a avisar-li que anava a ser detingut, el que va acabar succeint hores després a l'esclatar aquest cas de corrupció urbanística.

En concret, la compareixença tindrà lloc a partir de les 11.00 hores i en ella l'ex conseller d'Interior serà preguntat sobre aquesta conversa telefònica, que Rodríguez ja va reconèixer públicament haver realitzat malgrat assegurar que únicament van parlar "que era dilluns i que ell estava al seu despatx".

Tot i això, les investigacions apunten que Rodríguez va parlar amb l'exprimer edil d'Andratx dues unes hores abans del seu arrest per part de la Guàrdia Civil, per alertar-lo mitjançant una telefonada que anava a ser detingut aquest demà al costat de l'exdirector general d'Ordenació del Territori del Govern, Jaume Massot.

Cal recordar que l'ex conseller ja ha explicat llavors als mitjans que aquest demà ha rebut dues trucades d'Hidalgo, una a les 07.30 hores i una altra a les 07.40 hores, que va veure quan va encendre el seu telèfon mòbil a l'arribar al despatx. Ha estat a les 08.00 quan se les va tornar i van mantenir una conversa en la qual van parlar "que era dilluns i que ell estava al seu despatx", i en què l'exsecretari regional del PP ha manifestat que Hidalgo "no m'ha dit res, no hi ha hagut cap aclariment respecte a la conversa de dissabte passat", en què l'ex primer edil li va comentar que se sentia "perseguit".

"És radicalment fals que jo avisés a les 08.00 hores, a les 09.00 o a cap hora a Hidalgo que anava a ser detingut, perquè no ho sabia, i el que jo no sé, no ho puc avisar", va sentenciar el llavors conseller, qui va assegurar que la filtració "és falsa".

"SI LA JUSTÍCIA EM CRIDA, MANTINDRÉ LA MATEIXA VERSIÓ"

El conseller ha recordat que havia "un clamor popular" que la Fiscalia Anticorrupció estava portant a terme investigacions a Andratx i va afirmar que no va donar compte de les trucades a Hidalgo en anteriors rodes de premsa "perquè parlo amb moltíssima gent i no ho compto". "Jo mai vaig dir que no tingués converses, jo vaig dir que no hi ha hagut més entrevistes" ha precisat el Conseller. En aquell acte, Rodríguez va afirmar que si la justícia li crida a declarar mantindrà "la mateixa versió" i ha afegit que no ha comès cap delicte a Andratx, perquè segons va recalcar, "opinar no és cap delicte".

EL JUTGE TAMBÉ INTERROGA DEMÀ MASSOT I MIR

D'altra banda, demà també estan citats a declarar, tot i que en el seu cas com a imputats i dins de la peça 34 del cas, Jaume Massot i l'ex advocat assessor de l'Ajuntament d'Andratx, Ignacio Mir, així com els arquitectes Antoni Castell i Beatriz Ballesteros.

Cap recordar que la complexitat del cas Andratx, que investiga la corrupció urbanística al municipi va provocar l'obertura d'un total de 74 peces separades, en què està imputat l'exalcalde Eugenio Hidalgo, qui es troba actualment a la presó.