Joventuts del PSM protesten contra la nova regulació del professorat interí perquè no respecta la igualtat i el mèrit


Actualizado 8/8/2008 14:32:40 CET

PALMA DE MALLORCA, 8 Ago. (EUROPA PRESS) -

Les joventuts del PSM han protestat contra la resolució del Govern balear que regula les bases per a les llistes de professorat interí, a través d'un comunicat difós avui, en què consideren que la disposició no respecta la igualtat i el mèrit, pel que afirmen que la normativa perjudica sobretot als joves que desitgin exercir una professió al servei de les altres, com ser professor o mestre.

Segons Joves d'Esquerra Nacionalista (JEN), la nova normativa que regula els llistats d'interinatge de la Conselleria d'Educació i Cultura, que tindrà vigència durant els quatre pròxims cursos escolars, conté canvis "radicals" i, a més, "estableix una injustificable divisió", precisa aquesta organització en la nota, en què reclama que es canviï el plantejament i Educació rectifiqui aquesta normativa.

Concretament, la normativa preveu que els aspirants que formen part de les llistes actuals d'admesos, que hagin acreditat un mínim d'un dia de servei com funcionaris interins a centres públics de les Balears des de setembre del 2004 fins a l'abril del 2008, els quals tenen una vegada nomenats, la consideració de funcionaris interins. I, d'altra banda, també inclou als nous aspirants admesos a les convocatòries.

En aquest últim cas, JEN considera que anomenar a aquest grup 'aspirants a funcionaris interins substituts' és un "eufemisme" perquè, en realitat, "si no els donen l'oportunitat de treballar, seran aspirants a funcionaris interins substituts in iternis i sense valorar mai altres possibles mèrits", precisa el comunicat.

A més, també afirmen que la nova manera de fer els concursos d'oposició "no ens sembla tampoc la més adequada", perquè, segons la seva opinió, "vulnera també el principi d'igualtat", com prova el fet de valorar "en excés" l'experiència professional, per sobre dels resultats de les proves mateixes.