La Junta Electoral expedeix la credencial de diputat a José Ramon Bauzà, qui demà s'estrenarà en la Cambra


Actualizado 7/2/2011 19:42:17 CET

PALMA DE MALLORCA, 7 Feb. (EUROPA PRESS) -

La Junta Electoral de les Balears ha expedit aquest dilluns la credencial de diputat al president del PP, José Ramon Bauzà, perquè demà pugui prendre possessió del seu càrrec com parlamentari del grup popular en la Cambra autonòmica després de la sortida del partit i abandonament dels seus càrrecs al Parlament i el Consell del pobler Jaume Font.

Fonts parlamentàries han assenyalat a Europa Press que a les 13.30 hores s'ha reunit la Junta Electoral per avaluar si existeixen incompatibilitats perquè Bauzà entre al Parlament com a diputat. Després de comprovar que no existeix cap raó que impedeixi a Bauzà integrar-se al grup popular, la Junta ha expedit la credencial i l'ha enviat a la Mesa del Parlament.

Segons estableix el reglament de la Cambra, la Taula es reunirà un altre cop demà, mitja hora abans del començament del ple, per donar-se per assabentada de l'entrada de Bauzà com a diputat. El Popular prendrà possessió del càrrec a les 11.00 hores, després de la qual cosa la sessió plenària continuarà amb l'ordre del dia.

Malgrat que Bauzà ocuparà l'escó que ha deixat buit Jaume Font, l'alcalde de Manacor, Toni Pastor, seguirà essent portaveu. Respecte a si el president dels populars contestarà al president del Govern, Francesc Antich, durant els debats parlamentaris, fonts del PP no van aclarir aquesta qüestió i han assenyalat que l' "estratègia" del PP dins de la Cambra és una cosa que afecta al partit.