El jutge aixeca la imputació a Cañizares per un presumpte delicte contra la llibertat sexual


Actualizado 17/6/2009 18:54:48 CET

EIVISSA, 17 de juny. (EUROPA PRESS)

El jutjat d'Instrucció número 3 d'Eivissa ha emès una interlocutòria en el qual absol a l'exfutbolista del València, Santiago Cañizares, d'un presumpte delicte contra la llibertat sexual, perquè considera que l'esportista "desconeixia la situació de dependència a la qual eren sotmeses les joves" amb les quals hauria mantingut relacions, causa per la qual el jutge ha aixecat la imputació emesa en contra seu.

Segons publica el diari 'Última Hora', que ha tingut accés a l'ordre de processament, el magistrat no ha trobat proves que demostrin que Cañizares tingués coneixement que els menors amb les quals se li relaciona estiguessin sota la influència del principal encausat, un mentalista, 'El Bruixot', que recomanava a les joves mantenir relacions amb futbolistes.

L'exporter del Reial Madrid i del València es veu així lliurat d'una imputació un presumpte delicte contra la llibertat sexual "donada la insuficiència dels indicis de criminalitat existents respecte del mateix", segons recull la interlocutòria.

Cañizares va prestar declaració el maig del 2008 en qualitat d'imputat després de veure's involucrat en un presumpte cas de relacions sexuals amb menors.

El nom de l'exporter ha estat esmentat per una jove com "un dels homes amb els quals ha estat incitada a mantenir relacions sexuals quan era menor d'edat," trobades a les que haurien participat altres esportistes, i que haurien estat organitzats per Tomás A.R., un mentalista manxec de 53 anys conegut com a 'El Bruixot', qui oferia els seus serveis a diferents clubs d'Eivissa i de la Península.

UNA QUINZENA DE DENÚNCIES

'El Bruixot' porta acumulades una quinzena de denúncies de dones que van dir haver estat víctimes d'abusos sexuals quan tenien edats compreses entre els 11 i els 22 anys. Segons la declaració de les dones, el fals psicoterapeuta les convencia perquè estiguessin amb homes que, segons ell, podia ajudar-les en la seva recuperació, si bé existeix la possibilitat que aquests homes no tinguessin coneixement que les noies eren menors.