El jutge del cas Ibatur suspèn la declaració d'Ordinas prevista per a aquest divendres a causa d'un còlic nefrític


Actualizado 29/9/2010 18:42:22 CET

La defensa sol·licita mitjançant un escrit l'ajornament de la compareixença

PALMA DE MALLORCA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

El titular del Jutjat d'Instrucció número 2, Juan Ignacio Lope Sola, ha suspès la declaració de l'ex gerent del Consorci per al Desenvolupament Econòmic de les Balears (CDEIB), Antònia Ordinas, qui havia de comparèixer aquest divendres en qualitat d'imputada dins del cas Ibatur, que investiga una complexa trama de presumpta corrupció per la qual s'haurien desviat milions d'euros durant la passada legislatura a través de l'Institut Balear de Turisme.

Així ho han informat fonts jurídiques a Europa Press, que han explicat que la suspensió ha estat acordada després que la defensa d'Ordinas, exercida pels lletrats Eduardo Valdivia i Jaime Campaner, així ho ha sol·licitat mitjançant un escrit en el qual al·lega que la seva patrocinada té un còlic nefrític.

La declaració de l'ex gerent del CDEIB, en llibertat sota fiança de 100.000 euros dins d'un altre cas de presumpta corrupció, conegut com a Scala i en què és una de les principals imputades, estava prevista al principi per al 8 d'octubre tot i que després el jutge la va avançar al dia 1. De moment no ha estat fixada nova data per a la compareixença, mentre que segueixen en peu les de 16 persones més (cinc imputats i onze testimonis) fixades per a la primera quinzena d'octubre dins d'aquest mateix procediment.

Ordinas ja ha declarat el mes de juliol passat en dependències de la Policia Nacional dins del cas Ibatur i en la seva declaració ha estat interrogada sobretot sobre el projecte Honey Moon, desenvolupat en la passada legislatura amb l'objectiu de promocionar Balears mitjançant un concurs televisiu de casaments xineses, i per al desenvolupament de la qual el Ibatur va destinar 300.000 euros a l 'empresa Comarca Global Consulting, administrada per l'exregidor del PP de Lloseta, Felipe Ferré -també encausat en els casos Scala i Ibatur-.

A més, l'ex gerent del CDEIB ha explicat com el consorci es comentava en relació amb l'empresa dependent de la Conselleria de Turisme que "tot el món es beneficiava dels contractes adjudicats pel Ibatur i que es pagaven comissions". Tant Ordinas com Ferré, defensat per Felipe Bibiloni, han col·laborat de manera activa en les indagacions a fi d'aclarir els fets investigats en les dues causes i de de cara a obtenir futures atenuants.

El jutge va acordar el passat 4 d'agost aixecar el secret de sumari que pesava sobre la major part del cas Ibatur, després de més d'any i mig d'investigacions en el marc de les quals han estat detingudes, al llarg de tres fases diferents, un total de 16 persones, entre les quals hi ha exalts càrrecs del Govern i empresaris.