El jutge Castro interroga aquest dilluns el director de Nimbus com a imputat en dues peces del cas Palma Arena


Actualizado 29/11/2010 12:48:26 CET

PALMA DE MALLORCA, 29 Nov. (EUROPA PRESS) -

El titular del Jutjat d'Instrucció número 3, José Castro, interroga aquest dilluns, a partir de les 11.00 hores, al director de l'agència de comunicació Nimbus, Miquel Romero, en el marc de les peces 20 i 23 del cas Palma Arena, després que la setmana passada fos interrogat únicament dins de la peça 2, relacionada amb la contractació suposadament arreglada per part del Govern, a través d'aquesta empresa, del periodista Antonio Alemany.

La compareixença de Romero estarà precedida per la de l'empleada de Nimbus, Xiomara Boada, en qualitat de testimoni a partir de les 10.00 hores, segons han informat fonts jurídiques a Europa Press.

En concret, dins la peça 20, l'encausat serà inquirit sobre les factures emeses per la seva agència en relació amb els germans i arquitectes Luis i Jaime García Ruíz, contractats de manera presumptament il·lícita durant la construcció del velòdrom palmesà i els qui van percebre uns 8,5 milions d'euros en concepte d'honoraris.

Finalment, Castro l'interrogarà en el marc de la peça 23, també relacionada amb factures emeses per Nimbus en aquest cas a la Fundació Illesport, el Govern i el consorci per a la construcció del Palma Arena.

Romero ja ha comparegut el passat dia 17 davant del magistrat i ha defensat la legalitat del concurs que va convocar el Govern del PP en la passada legislatura i pel que ha estat contractada aquesta empresa per a un projecte d'assessorament i elaboració de discursos, negant així que aquesta empresa servís de mediadora per afavorir la contractació directa d'Alemany per part de l'executiu autonòmic.

Durant la seva extensa compareixença, Romero ha recordat que Nimbus, investigada per haver servit com a presumpta intermediària per finançar de manera il·legal al PP, es va presentar a aquest concurs i ha estat finalment concedit, pel que ha rebutjat així qualsevol mena d'irregularitat en el procés.

Una vegada adjudicat el projecte, ha explicat, ha estat subcontractat Alemany per a l'assessoria i l'elaboració de discursos del llavors president del Govern i principal imputat en aquesta causa, Jaume Matas, rebatent d'aquesta manera els indicis que apunten a contractació presumptament arreglada, servint-se el Govern de la mediació de Nimbus per simular la contractació del periodista.