El jutge decreta presó sense fiança per a quatre dels detinguts en l'operació antidroga de Son Banya


Actualizado 15/11/2010 18:19:55 CET

PALMA DE MALLORCA, 15 Nov. (EUROPA PRESS) -

El titular del Jutjat d'Instrucció número 3, José Castro, en funcions de guàrdia, ha decretat presó provisional sense fiança per a quatre dels detinguts en el marc de l'Operació Occident, desenvolupada divendres passat en el poblat de Son Banya i on es van intervenir més de 1.200 grams de cocaïna, 300 paperines d'heroïna, 80 grams de marihuana i un quilo en joies, a més d'uns 350.000 euros, la majoria dels quals es trobaven amagats a l'interior d'uns coixins.

Mentrestant, el magistrat ha deixat en llibertat a l'altre dels cinc arrestats que aquest dilluns han passat a disposició judicial, als qui se'ls imputa un delicte contra la salut pública. El jutjat tornarà les diligències prèvies al Jutjat de Instrucció número 1, encarregat del procediment.

Tots ells han estat detinguts per agents de la Policia Nacional en el marc de l'Operació Occident contra el narcotràfic portada a terme en el poblat, en què van participar més de cent efectius policials i durant la qual es van portar a terme 16 registres en habitatges i altres punts dels carrers quatre i cinc del poblat, sobretot en la primera d'aquestes. L'operació va sobretot dirigida contra els clans de El Cabrero i Los Valencianos i és la tercera que es realitza en Son Banya durant aquest any.

La batuda ha estat dirigida per la Unitat de Droga i Crim Organitzat (Udico) de la policia Judicial, amb el suport de diversos motoristes, un helicòpter, efectius de la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR), guies canins i altres agents de la brigada de seguretat ciutadana. L'operació va mobilitzar alhora a sis secretaris judicials de diferents Jutjats d'Instrucció.

Cal recordar que l'últim gran operatiu de la policia en Son Banya s'ha produït el passat 17 de juny, quan van participar 130 efectius i es va saldar a la matinada amb nou detinguts, després d'incautar-se'ls cocaïna i marihuana així com diverses balances de precisió i més de 100.000 euros.

Uns arrestos que s'han produït en el marc de la 'Operació Zenit' en el marc de la lluita contra el tràfic d'estupefaents després de constatar que els clans de La Sole i els Guenyos havien establert diversos punts de venda en el poblat.

Anteriorment, el 7 de maig la Policia Nacional s'ha produït una altra intervenció policial contra el tràfic de drogues anomenada 'Operació Orient' que va llançar vuit detinguts i en què van confiscar diversos tipus d'estupefaents, així com 61.481 euros en metàl·lic.

Detencions que, en aquell cas, han estat fruit de tres mesos d'investigació feta pel Grup d'Estupefaents de la Brigada Provincial de policia Judicial sobre la presumpta venda de drogues en Son Banya per part dels clans del Charly i del Moreno.