Kraft i Nova Rumasa tanquen l'acord per a la compravenda de la planta de Maó i tres marques de formatge


Actualizado 10/6/2009 17:46:36 CET

MADRID, 10 Jun. (EUROPA PRESS) -

La multinacional alimentària KrafT Foods i Nova Rumasa han signat el contracte per a l'adquisició per part del grup de la família Ruiz Mateos de la planta de Maó (Menorca) i les marques de formatge fos Tranchettes, Santé i Quesilettes, han informat avui les dues companyies en un comunicat conjunt.

D'acord amb aquest contracte, subscrit després dels processos habituals d'auditoria legal i financera, la transferència efectiva de la propietat de la planta i les marques es produirà el pròxim 30 de juny.

La marca El Caserio no forma part de la transacció, tot i que a l'acord s'ha establert una opció de tempteig a favor del grup propietat de la família Ruiz Mateos en cas de venda.

Les dues companyies han mantingut els principis del preacord del passat 7 de maig, de manera que Kraft mantindrà la producció del Mas a la planta de Maó fins a finals del 2009, i subscriurà un contracte de co-manufactura d'una part del volum durant tres anys.

Paral·lelament, s'establirà un contracte transitori de prestació de serveis, de manera que Kraft farà de manera temporal algunes funcions de suport per facilitar una transició ordenada del negoci.

El grup de la família Ruiz Mateos, que adquirirà la planta de Maó a través de la seva filial Carcesa (propietària de les marques Apis i Fruco), ha assumit el compromís de mantenir els llocs de treball d'aquest centre, que ocupa a 164 treballadors fixos.

Kraft Foods va anunciar el tancament de la planta de Maó el passat 11 de desembre com solució al seu problema d'excés de capacitat productiva en les seves fàbriques de formatge fos a Europa, després d'intentar la venda de la instal·lació durant quatre anys.

Les dues companyies van destacar que és una "gran satisfacció" haver rubricat aquest acord que permet la continuïtat de l'activitat a la planta de Maó i la conservació de l'ocupació.