L'absència de 13 controladors al Prat causa un retard de 107 minuts en un vol internacional a Son Sant Joan


Actualizado 20/7/2010 16:07:54 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'absència de 13 controladors aquest dimarts en el seu lloc de treball del centre de control de Barcelona-El Prat, encarregat de l'àrea mediterrània, ha causat fins a les 11.00 hores un retard de 107 minuts en un vol internacional a l'Aeroport de Palma, on, per contra, cap vol nacional té cap retard superior a una hora.

Així, fonts d'AENA han informat a Europa Press que les arribades a Son Sant Joan estan i han estat puntuals, mentre que en les sortides s'estan produint retards d'una mitjana de 13 minuts. Concretament, l'aeròdrom de la capital balear té previst operar aquest dimarts un total de 816 vols, amb 96.637 passatgers.

Per la seva banda, el retard mitjà dels vols afectats per la falta de controladors al Prat no supera els 30 minuts a l'Aeroport d'Eivissa, que durant aquest dia registrarà 219 operacions i 29.306 passatgers.

Finalment, cap vol amb origen o destí a Maó, a Menorca, està patint retards. Aquest aeroport té previst operar al llarg d'aquest dimarts 90 vols, amb 9.492 viatgers.

Les 13 absències registrades al Prat redueixen a 40 el nombre de controladors aeris que treballa en la torre de control de Barcelona. Per part seva, el ministre de Foment, José Blanco, ha anunciat aquest matí que el Govern habilitarà controladors militars per cobrir les baixes dels controladors civils en situacions "excepcionals" i en moments puntuals. "Tenim l'obligació de prendre mesures alternatives", ha afirmat el titular de Foment en declaracions a la Cadena Ser recollides per Europa Press.