L'Ajuntament comença els tràmits per subhastar l'edifici Flex per un preu mínim de sortida de 6.217.000 euros


Actualizado 6/8/2010 15:44:16 CET

PALMA DE MALLORCA, 6 Ago. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Palma ha decidit en una Junta de Govern extraordinària iniciar els tràmits per subhastar públicament l'edifici Flex, situat al carrer Aragó de Palma, per un preu mínim de sortida de 6.217.000 euros, que es correspon amb la taxació municipal.

El regidor d'Hisenda i Pressupostos de Palma, Andreu Alcover, ha informat d'aquest anunci en una roda de premsa en la qual ha assenyalat que els plecs de la subhasta sortiran a començament de setembre, de manera que a l'últim trimestre d'aquest any se sabrà ja si finalment l'edifici se subhasta o es busca una altra solució.

En aquest sentit, Alcover ha explicat que el consistori s'ha plantejat tres possibles vies per donar sortida a aquest immoble. Així, una d'elles era reformar-lo per convertir-lo en oficines de l'Ajuntament. Tot i això, es va apartar de moment aquesta opció per l'elevat cost que comportaria, de més de cinc milions d'euros.

Una altra de les opcions seria procedir a la seva demolició, si bé el consistori considera aquesta alternativa com l'última a l'ordre de prioritats a causa de la "pèrdua patrimonial" que suposaria, a més que la normativa actual tan sols permet construir en una superfície inferior a l'actual. El cost de la demolició seria d'1,5 milions d'euros aproximadament.

Així, l'Ajuntament ha considerat que la via de la subhasta és la més viable ara mateix atenent a diverses raons. Així, Alcover ha subratllat que seria l'opció més ràpida, ja que els terminis estan molt marcats i abans que finalitzi l'any ja se sabrà si se subhasta o no. A més, han tingut alguna oferta d'inversors privats que els ha fet pensar que el mercat immobiliari està reprenent l'activitat, pel que poden haver més ofertes.

D'altra banda, Alcover ha postil·lat que aquesta opció no és incompatible amb les altres dues opcions, de manera que poden iniciar-se els tràmits de la subhasta sense arribar a descartar les altres dues possibilitats.

Cap recordar que l'Ajuntament ja va treure a subhasta aquest immoble fa uns anys i es va adjudicar a la immobiliària Layetana per un preu de nou milions d'euros, si bé l'empresa finalment ho ha rebutjat i va tenir pagar una fiança de 360.000 euros. Així, el concurs va quedar desert i va continuar i han estat de titularitat municipal. El consistori no ha volgut tornar a treure l'edifici a subhasta fins ara perquè la situació del mercat immobiliari no era bona i no volia "malvendre" l'immoble.

L'edifici Flex ha estat objecte de polèmica durant anys per la greu problemàtica humana, de seguretat i salubritat, que es viu a l'immoble. Alcover ha apuntat que fa dos mesos es van iniciar els tràmits per procedir al desallotjament de les persones que encara viuen a l'immoble, per al que s'ha demanat una ordre judicial.