L'Ajuntament d'Eivissa firma un conveni amb vuit col·legis professionals per assessorar a empresaris emprenedors


Actualizado 25/11/2009 16:16:43 CET

EIVISSA, 25 Nov. (EUROPA PRESS)

L'alcaldessa d'Eivissa, Lurdes Costa, va signar aquest matí sengles convenis de col·laboració amb els vuit col·legis professionals que pertanyen al programa Eivissa Crea i en virtut dels quals es pretén assessorar a empresaris emprenedors per a contribuir a dinamitzar l'economia eivissenca.

En la firma també va estar present el conseller de Desenvolupament Empresarial, Joan Serra Mayans, i un representant de l'Institut d'Innovació Empresarial del Govern balear. En un comunicat, el consistori ha informat que Eivissa Crea "ha deixat de ser un projecte d'àmbit municipal per passar a ser de caràcter insular".

L'esmentat conveni té com a objectiu proporcionar als beneficiaris del projecte Eivissa Crea serveis professionals en diverses àrees d'activitat necessàries per a la posada en marxa de la seva activitat o empresa.

Els col·legis professionals que van signar aquests convenis amb l'Ajuntament són el d'advocats, arquitectes tècnics, arquitectes superiors, economistes, graduats socials, enginyers superiors industrials, enginyers tècnics industrials i geògrafs.

El sistema proporciona a cada emprenedor un màxim de vuit bons de consulta amb els diferents professionals, sempre amb l'assessorament inicial d'un tècnic en creació d'empreses. Segons ha destacat el consistori eivissenc, durant el període 2006-2008, 466 usuaris han estat atesos, es van lliurar 350 bons, a més de 50 emprenedors.

ELS ANTECEDENTS DEL PROJECTE

El 24 de setembre del 2008 l'Ajuntament d'Eivissa va signar un acord de col·laboració amb el Consell d'Eivissa i l'Institut d'Innovació Empresarial "per impulsar el foment de l'esperit emprenedor a Eivissa, per a la promoció de polítiques actives d'ocupació, la promoció econòmica i el desenvolupament local".

El projecte Eivissa Crea és la continuació d'un projecte emmarcat dins la iniciativa comunitària Equal i que estava cofinançat per l'UAFSE, la Conselleria de Treball i Formació del Govern i l'Ajuntament d'Eivissa; el qual comptava amb la col·laboració de la PIMEEF, Cambra de Comerç, Associació joves Empresaris de les Illes Balears, Plataforma Sociosanitària d'Eivissa, UCTAIB, Fundació Deixalles, ISBA, SGR, Sa Nostra, La Caixa, CCOO, UGT, Serviconsult i UIB-Associació Universitària d'Estudis de Gènere.

Les tres institucions van deixar constància que creuen necessari el manteniment del projecte Eivissa Crea a llarg termini "a causa dels bons resultats que ha obtingut amb la creació d'empreses i amb la creació d'una xarxa de suport a les persones emprenedores en la qual col·laborin diferents entitats".