L'Ajuntament de Palma aplicarà criteris sostenibles i solidaris en la compra de productes


Actualizado 24/11/2010 15:56:41 CET

Aprovats els reglaments dels consells sectorials de serveis socials i d'associacions veïnals

PALMA DE MALLORCA, 24 Nov. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Palma ha aprovat en Junta de Govern un protocol per a promocionar en totes les àrees del consistori la compra ètica, és a dir, que s'apliquin criteris de sostenibilitat, mediambientals, socials i de cooperació internacional en tots els processos de compra que es realitzin.

L'acord ha estat presentat pel tinent d'alcaldessa i regidor de Benestar Social, Participació i Cultura de Palma, Eberhard Grosske, en una roda de premsa en la qual ha estat acompanyat per la directora general de Serveis Socials de Palma, Lucía Carreras; el representant de REES, Jordi López; la directora general de Formació i Ocupació del Imfof, Aina Comas; i el membre de l'àrea de Participació Ciutadana Jaume Cànaves.

Grosske ha assenyalat que es tracta d'un protocol que pretén generalitzar l'aplicació d'aquests criteris en totes les rutines de compra i de contractacions de l'Ajuntament.

Aina Comas ha explicat que la compra pública ètica es basa en tres pilars, com són la "compra social" (que fomenta l'atenció social i laboral de persones en risc d'exclusió social); la "compra ètica" (que garanteix les condicions dignes en tota la cadena de producció i subministrament d'un producte); i la "compra verda" (intenta minimitzar l'impacte ambiental i reduir la generació de residus).

Així, l'Ajuntament es compromet a impulsar una política de compra ètica, a promoure el foment del comerç just dins i fora de l'administració i a donar suport a les iniciatives d'organitzacions que treballen en aquest sentit. Alhora, s'adherirà a la campanya de ciutats pel comerç just i farà accions de sensibilització per al personal municipal.

Així, ha postil·lat, l'Ajuntament recorrerà al comerç just per a la compra de productes quotidians com el cafè, màquines expenedores, subministraments o cáterings, entre d'altres.

CONSELLS SECTORIALS

D'altra banda, la Junta de Govern de l'Ajuntament també ha aprovat dos acords relatius a la participació ciutadana sobre l'àmbit de la interlocució sectorial en el moviment associatiu.

D'una banda, s'ha acordat aprovar el reglament del Consell sectorial de serveis socials, que és un òrgan d'interlocució entre les entitats socials i l'administració municipal.

Per una altra costat, també s'ha aprovat el reglament del Consell sectorial d'associacions veïnals, òrgan que s'encarrega d'assessorar en els assumptes relacionats amb els veïns. Entre les seves funcions figuren la d'assessorar als ciutadans, fomentar l'esperit associatiu, desenvolupar els barris, o estimular el treball en xarxa, entre d'altres.

La constitució dels dos consells ha estat aprovada a la Junta de govern d'aquest dimecres però encara ha de ser ratificada en sessió plenària.