L'Ajuntament de Palma invertirà 85.000 euros per desenvolupar el Pla Integral d'Accessibilitat a la capital balear


Actualizado 4/12/2008 17:19:10 CET

Un milió d'euros s'han destinat ja a l'eliminació de barreres arquitectòniques a la capital balear

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

El regidor de l'àrea de Benestar Social, Participació i Cultura de l'Ajuntament de Palma, Eberhard Grosske ha informat avui que el consistori invertirà un total de 85.000 euros per al desenvolupament del Pla Integral d'Accessibilitat per a la capital balear. Quantitat que es veurà incrementada amb l'aportació de l'ONCE (30.000 euros) i de l'Imserso (135.000 euros).

Així ho va exposar Grosske en declaracions a la premsa, en les que ha afirmat que aquesta actuació pretén fer de Palma una ciutat "pionera" pel que fa a l'eliminació de barreres arquitectòniques i a la inserció de persones discapacitades en el món laboral.

Per aquesta raó, va advocar per la contractació d'una quota "mínima" de persones d'aquest col·lectiu per facilitar la seva entrada en el món laboral de la ciutat i de l'arxipèlag.

Sobre dates d'aplicació d'aquest Pla, Grosske va informar que encara cal adjudicar, pel que entraria en vigor, segons va destacar, "prop de de 2010", tot i que va recordar "la destacable importància" del mateix.

Per la seva banda, el regidor d'àrea d'Infraestructures, Interior i Salut, Francisco José Donate, ha afirmat que fins ara el consistori ja ha invertit un milió d'euros per a l'eliminació de barreres arquitectòniques que facilitin la mobilitat dels discapacitats per les carrer de Palma. En aquest sentit, va assegurar que la capital balear "no és una ciutat accessible, però ho serà a final d'any", quan està previst que concloguin les obres en aquesta matèria.

MÉS DE 26.000 DISCAPACITATS A PALMA

Per la seva banda, la regidora de l'àrea d'Educació, Igualtat i Drets Cívics, Cristina Ferrer, va informar que actualment existeixen, "censades", a Palma un total de 26.591 persones amb discapacitat, cosa que representa el 6,4% del total de la població del municipi.

Alhora, i en relació amb el tipus de discapacitat més comú entre aquest col·lectiu, Ferrer va etzibar que en primer lloc es troba, amb un 40%, la física; seguida de la psíquica i l'orgànica.

La incidència de la discapacitat és més gran entre les dones que entre els homes, trobant la diferència més important en el conjunt de la població balear, on el 51,4% de les persones amb discapacitat són dones.