L'Ajuntament de Palma obre el termini d'inscripció per sol·licitar l'ús d'un dels cinc horts urbans públics


Actualizado 10/12/2010 20:00:34 CET

PALMA DE MALLORCA, 10 Dic. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Palma obrirà el pròxim 15 de desembre el termini d'inscripció per sol·licitar l'ús i explotació d'un dels cinc horts urbans del consistori, dirigits a persones grans de 65 anys i a entitats i associacions ciutadanes de l'àmbit de la discapacitat sense ànim de lucre.

Els horts urbans són àrees de cultiu ecològic d'hortalisses, flors i plantes aromàtiques ubicats a l'entorn urbà, que l'Ajuntament posa a disposició de la gent gran i d'associacions o entitats sense ànim de lucre amb objecte social dirigit a persones amb discapacitat, durant un període màxim de tres anys.

Aquestes infraestructures formen part d'un programa social, participatiu, mediambiental, saludable i didàctic, que ha comptat amb un pressupost d'aproximadament 175.000 euros. S'ha finançat amb el fons de sostenibilitat local de Pla E. A més, la gestió dels horts té el suport de l'Obra Social La Caixa.

Els horts de l'Ajuntament es divideixen en 126 parcel·les, 122 de les quals surten a concurs i 4 es reserven per a activitats formatives que promourà el consistori. Un dels horts tindrà 36 taules de cultiu adaptades a persones amb mobilitat reduïda.

Cadascun dels horts disposa entre 20 i 30 parcel·les amb una superfície d'entre 20 i 40 metres quadrats de terra per a cultiu cadascuna d'elles. A més, cada parcel·la està dotada d'un espai per emmagatzemar els materials i les eines, amb zones accessibles i adaptades, zones per impartir formació, zones d'estada, equips individuals de treball, materials i personal de formació.

Els horts s'ubicaran a les zones verdes de cinc districtes diferents, com són la Riera (30 parcel·les), Ses Sorts (20 parcel·les), Son Perera (20 parcel·les), el viver municipal (36 parcel·les), i en les Cases del Retir a Bellver (20 parcel·les).

Cal assenyalar que a l'hort ubicat en el viver municipal es reservaran quatre parcel·les com a plataforma formativa, tant dirigida a escolars perquè adquireixin coneixements sobre agricultura ecològica com els usuaris dels horts.

L'hort ubicat en Son Perera comptarà, a més de les 20 parcel·les, amb 36 taules de cultiu destinades únicament a associacions i entitats que treballen amb persones amb mobilitat reduïda.

L'elecció de les persones usuàries es farà per sorteig i es renovarà la titularitat cada tres anys. Si la demanda coincideix amb l'oferta, es farà l'adjudicació directa.

Per inscriure's cal omplir el butlletí d'inscripció corresponent en el Registre General de l'Ajuntament o en qualsevol de les Oficines d'Atenció Ciutadana (OAC). El termini s'obre el pròxim 15 de desembre i conclou el 4 de gener.