L'alcalde de Maó ressalta que el municipi afronta el 2011 amb "gran tranquil·litat pressupostària"


Actualizado 15/11/2010 15:33:47 CET

MENORCA, 15 Nov. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de Maó, Vicenç Tur, ha destacat aquest dilluns que el municipi afronta el 2011 amb una "gran tranquil·litat pressupostària", fruit de l'esforç fet per l'Ajuntament des de fa dos anys i de la possibilitat d'endeutar-se en el cas que es consideri necessari.

"Moltes administracions tindran dificultats econòmiques importants per aprovar uns pressupostos dignes especialment a causa de a la impossibilitat d'endeutament però Maó no té aquest problema", ha assenyalat.

Tur ha presentat aquest matí al costat de la regidora de Serveis Generals, Àngels Andreu, i els portaveus dels grups PSM i EU, Maria Josep Morell i Mateu Llabrés, la proposta de pressupostos de l'equip de govern amb vista al 2011. L'alcalde ha recalcat que l'objectiu és aprovar els comptes públics de la corporació local amb suficient antelació per poder-les executar des del començament de 2011.

"Ens trobem davant d'uns comptes que permetran continuar oferint el bo i el millor d'aquesta ciutat", ha indicat Tur, qui ha afegit que des de l'Ajuntament se seguirà recolzant a les associacions i entitats del municipi, oferint els serveis més bàsics i invertint a millorar la ciutat. Per part seva, Andreu ha puntualitzat que les mitges posades en marxa durant el 2009 i el 2010 "han donat lloc que l'ajust del pressupost per al 2010 hagi estat totalment suau".

La regidora de Serveis Generals ha advertit que l'objectiu de l'Ajuntament és que el préstec sigui de zero, de manera que el nivell d'endeutament de la corporació se situarà al 67 %. Tot i això, ha apuntat que, en el cas que calgués, es podria optar per incrementar els ingressos a través de l'endeutament. El primer edil ha posat èmfasi en el fet que els pressupostos pretenen "blindar els serveis bàsics municipals".

En concret, la Residència Geriàtrica rebrà 2.126.000 euros, els equipaments esportius 1.464.000 euros i els projectes previstos en matèria d'Educació i Formació, 1.600.000 euros i 316.000 euros respectivament.

Alhora, Tur ha remarcat que amb vista a l'any vinent "no haurà cap retallada a cap col·lectiu ni associació del municipi". En concret, la proposta de pressupostos garanteix subvencions nominatives per un valor de 1.214 euros, tal com ha matisat Andreu.

"La resta d'administracions rebaixaran la seva aportació a aquest Ajuntament però Maó, gràcies a la seva bona gestió econòmica, aconseguirà garantir els serveis i mantenir la capacitat inversora", ha puntualitzat l'alcalde.

En aquest sentit, Tur s'ha referit a la construcció de la zona esportiva en Bintaufa, a l'execució d'una nova escola al municipi, la rehabilitació del Palau Oliver o la transformació de la Sala Augusta en el nou conservatori del municipi, entre d'altres projectes previstos amb vista al 2011. Per part seva, Andreu ha matisat que es destinaran 8.600.000 euros que revertiran en tres eixos principals: la ciutat, el port i el turisme.