L'alcalde de Santa Eulàlia demana la dimissió de Miquel Ramon després de la sentència absolutòria 'Ses Torres'


Actualizado 17/6/2009 18:29:05 CET

EIVISSA, 17 de juny. (EUROPA PRESS)

L'actual alcalde de Santa Eulàlia (PP), Vicent Marí, ha demanat aquest matí la dimissió del conseller de Política Territorial, Miquel Ramon (EU), després de conèixer-se la sentència del cas 'Ses Torres', que absol a l'exprimer edil Vicent Guasch i també al tinent d'alcalde, a l'exassessor jurídic del consistori, al promotor de l'obra, a l'exarquitecta i a l'aparellador municipal.

Marí ha assegurat que es demostra que tot ha estat un procés "orquestrat" des d'EU per "enfonsar i desprestigiar" al Partit Popular de Santa Eulàlia. Alhora ha afegit que si Ramon no assumeix la seva responsabilitat el president del Consell d'Eivissa, Xico Tarrés, deuria destituir-lo.

En concret, ha apuntat que "entenem que hauria de dimitir, no pot ocupar el càrrec d'ordenació del territori". Alhora ha demanat que "si ell no assumeix la responsabilitat que li correspon, Xico Tarrés hauria de cessar-lo, ho hauria de destituir fulminantment perquè una persona que actua amb aquesta mala fe i aquesta temeritat i amb aquesta clara animadversió està inhabilitat per desenvolupar el càrrec".

D'altra banda, Esquerra Unida ha anunciat avui que recorrerà les costes a les quals li condemna la sentència del cas "Ses Torres". Han assenyalat els progressistes que han estat molts anys d'un desgast ja no només econòmic sinó també moral, per això no van a recórrer la fallada i han confiat que sí ho faci la Fiscalia.

Van dir estar sorpresos per la temeritat i mala fe que els pressuposa la jutge en el seu escrit per la seva actuació davant del cas. A més temen que això pugui ser un avís a navegants perquè les organitzacions no s'impliquin a denunciar fets sospitosos de ser delictius.

El conseller Miquel Ramon ha recordat que van informar a Fiscalia sobre unes actuacions que van creure podien ser irregulars, i ha estat el Ministeri Públic qui va veure indicis de delicte i ha obert diligències, i ha estat al seu torn el jutjat d'instrucció qui ha fet les acusacions i va decidir que calia anar a judici oral.

Ramon ha insistit que es van presentar com a acusació popular per poder defensar els drets dels ciutadans i aportar testimonis, però de cap manera van actuar amb mala fe i temeritat.