L'alerta per calor es redueix avui a Balears, Madrid, Castella-La Manxa, nord d'Andalusia, Múrcia i Canàries


Actualizado 21/8/2009 16:25:51 CET

MADRID, 21 Ago. (EUROPA PRESS) -

L'alerta groga (risc) davant de l'onada de calor que ha afectat els últims dies a la major part de la Península estarà avui localitzada a Balears, Madrid, Castella-la Manxa, el nord d'Andalusia, Múrcia i Canàries, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Així, preveu que les temperatures arribin, a les illes i en punts de la meitat sud, a valors significativament alts peninsular, que poden rondar els 38 graus, si bé a la resta del país, que queda ja fora de qualsevol avís després de diverses jornades consecutives d'alerta en nombrosos punts per temperatures severes, s'espera un descens.

Concretament, les diürnes experimentaran un descens notable en punts de Navarra, de La Rioja, de l'oest de Saragossa i l'extrem est de Castella i Lleó. Aquesta caiguda tèrmica serà lleugera a moderada a la resta de la meitat nord peninsular. En canvi, a la resta del país, no hi haurà canvis.

Per la seva banda, les mínimes aniran en ascens lleuger a l'extrem sud-est peninsular, mentre que al terç nord peninsular, excepte Catalunya, haurà un descens lleuger, localment moderat. A la resta del país no hi haurà canvis en els valors mínims.

Pel que fa als cels, a Galícia, haurà intervals ennuvolats estenent a poc ennuvolat durant el matí, mentre que a la resta de l'extrem nord peninsular, estarà ennuvolat amb precipitacions febles, tendint a disminuir al llarg del dia d'oest a est. En el litoral mediterrani peninsular, l'Estret, Melilla i Balears, es veuran intervals de núvols baixos matinals, estenent a cels poc ennuvolats al llarg del demà.

A la resta de la Península estarà poc ennuvolat, amb alguns núvols d'evolució a zones de muntanya del centre i meitat oriental i amb possibilitat que es registri algun xàfec dispers a les serres orientals d'Andalusia. Finalment, a l'arxipèlag canari, haurà intervals ennuvolats en zones baixes del nord de les illes de major relleu i estarà poc ennuvolat a la resta. També poden registrar-se bancs de boira matinals a Galícia, Castella i Lleó i el litoral andalús.

A més, el vent bufarà del nord-est moderat a fort a les illes Canàries; de component nord en el litoral oest gallec --moderat-- i a Galícia, Cantàbric, Castella i Lleó i la Vall de l'Ebre --fluix a moderat--. En el litoral mediterrani andalús i l'Estret haurà llevant moderat a partir de la tarda.