L'Audiència arxiva la querella contra Autoritat Portuària sobre la concessió de la gestió d'amarratges a La Savina


Actualizado 24/8/2010 16:25:19 CET

PALMA DE MALLORCA, 24 Ago. (EUROPA PRESS) -

L'Audiència Provincial ha confirmat l'arxiu de la querella per prevaricació que ha estat interposada per l'empresa Sonnesport SL contra Autoritat Portuària de Balears (APB) en relació amb l'adjudicació a Marina de Formentera de la gestió de llocs d'amarratge en la dàrsena interior de Ponent, al port de La Savina.

La resolució judicial, emesa per la Secció Primera de l'Audiència, ha desestimat així el recurs d'apel·lació que va promoure Sonnesport contra la interlocutòria dictat el 27 de juliol del 2007 pel Jutjat d'Instrucció número 11, que ja acordava el sobreseïment provisional i l'arxiu de les diligències previstes portades a terme sobre la concessió del concurs.

I és que, segons ha informat APB en un comunicat, en la sentència l'Audiència recull els arguments llançats pel Ministeri Fiscal i l'Advocacia de l'Estat, que consideren no provat que el Consell d'Administració d'APB incorregués en un delicte de prevaricació, tal com considerava Sonnesport.

Una empresa que, entre d'altres aspectes, va fonamentar la seva acusació que l'entitat portuària va aprovar la concessió a favor de Marina de Formentera fins i tot tractant-se d'una oferta amb pitjors condicions econòmiques i inversores que altres de les presentades.

En aquest sentit, l'Advocacia de l'Estat va negar que l'adjudicació es realitzés "a dit" ja que el Consell d'Administració es va limitar a acceptar, el 17 de desembre del 2004, la proposta més avantatjosa segons la valoració efectuada per la comissió tècnica, encarregada de valorar les ofertes presentades a la convocatòria.

Es tracta en total, tal com recorda APB, de set aspectes que es van recollir en el plec de bases. A més dels de caràcter econòmic i inversor, també es va ponderar el projecte en si, el rigor econòmic de l'estudi, les tarifes ofertes, la planificació de serveis i mitjans i les circumstàncies de la licitació.