L'Audiència condemna a 18 anys de presó al padrastre d'una menor de la qual va abusar sexualment des que tenia 7 anys


Actualizado 15/11/2010 15:37:16 CET

PALMA DE MALLORCA, 15 Nov. (EUROPA PRESS) -

La secció de reforç de l'Audiència Provincial de Palma ha condemnat a 18 anys de presó, els mateixos que sol·licitava la Fiscalia, al padrastre d'una menor de la qual va abusar sexualment des que aquesta tenia set anys i a la qual amenaçava amb "acabar" amb ella per poder obtenir el seu silenci. En concret, el tribunal l'imposa nou anys de presó per cadascun dels dos delictes continuats d'abús sexual als quals s'enfronta.

La sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, obliga a més a l'inculpat, Sebastián A.M., a indemnitzar a l'afectada, de la qual no era pare biològic tot i que havia reconegut com filla, amb 12.000 euros pels perjudicis ocasionats, les lesions psíquiques i seqüeles ocasionades així com pel dany moral produït. Alhora, prohibeix al condemnat acostar-se a ella a menys de 300 metres, tal com sol·licitaven Ministeri Públic i acusació particular.

La resolució del tribunal, presidit pel magistrat Juan Pedro Yllanes, considera provat que en 1998 l'acusat, aprofitant que quedava al compte de la menor -que ara té 19 anys- i d'una germana menor ja que la mare treballava en un bar, va posar una pel·lícula pornogràfica mentre es despullava i també treia la roba a la nena, a la qual va sotmetre a diversos tocaments.

Uns episodis que es van repetir fins al punt que el reu se la portava una o dues vegades per setmana a la barca on treballava com pescador, en què seguia abusant de la menor. La situació es va prolongar fins a gener de 2002, quan les dues nenes varen ser tutelades pels serveis socials com a conseqüència d'una denúncia per maltractaments físics contra ells. Tot i això, l'acollida va cessar cinc mesos després i les menors van haver de tornar a la llar familiar.

Va ser als vint dies del retorn quan el padrastre va continuar amb els abusos, tot i que ja en aquesta segona fase l'acusat advertia a l'adolescent que no digués res a ningú ja que del contrari "acabaria" amb ella i mataria a una gossa pequinesa que havia comprat a les seves filles, arribant en ocasions a copejar a la jove. En febrer del 2005, la menor va posar en coneixement de la cap d'estudis del seu centre escolar els abusos als quals l'estava sotmetent el seu padrastre.

El tribunal assenyala que tant en el primer com el segon període la nena comptava amb menys de tretze anys, el que exclou qualsevol possibilitat que aquesta consentís les conductes de l'acusat a les quals es veia obligada i que aquest va portar a terme "prevalent-se de l'autoritat que li atorgava ser el seu pare".