L'economista Miquel Alenyà rep el Premi Antoni Monserrat en reconeixement al mèrit estadístic


Actualizado 15/11/2010 19:49:38 CET

PALMA DE MALLORCA, 15 Nov. (EUROPA PRESS) -

L'economista mallorquí Miquel Alenyà ha rebut aquest dilluns, de mans del conseller d'Economia i Hisenda, Carles Manera, la tercera edició del Premi Antoni Monserrat en reconeixement al mèrit estadístic, a causa de a la tasca que ha fet entre els anys 1970 i 2000 en la producció dels informes anuals de Sa Nostra.

La concessió del guardó incideix que aquests informes han estat construint una base de dades destinada a recollir la informació disponible, sistematitzar-la, regularitzar-la i homogeneïtzar-la per evitar les interrupcions, dades que conformen un registre històric d'"inestimable valor" i, l'obra completa del qual és un dels llegats més importants que deixa Alenyà per treballar a l 'estudi de l'economia balear.

De la mateixa manera, segons informa la Direcció General d'Economia en un comunicat, amb el premi es reconeix el seu "notable aportació bibliogràfica" mitjançant obres com 'Balears i el cost de la seva economia', 'Una política econòmica per a les nostres illes' o '12 realitats socials de les Illes Balears', entre d'altres llibres.

Alenyà, qui ha rebut la placa acreditativa del premi, s'ha dirigit al públic assistent al Parlament i ha agraït el guardó. En concret, és la tercera edició del premi, les anteriors edicions del qual es va atorgar a l'Observatori Socioambiental de Menorca per la creació d'un sistema d'indicadors de sostenibilitat, o a Joan Ginard, en reconeixement a una vida dedicada a l'estadística i com fundador de l'extint Institut Balear d'Estadística.

L'acte de lliurament del Premi s'ha produït al Parlament i a aquest han assistit, entre d'altres personalitats, la presidenta de la Cambra, Aina Rado, o el director de l'Ibestat, Andreu Sansó.