L'empresa de subministrament de carburants SLCA SL repetirà demà les aturades parcials en els aeroports de les Illes


Actualizado 4/12/2008 15:11:06 CET

La vaga serà secundada per altres 13 aeròdroms del país

PALMA DE MALLORCA, 4 de desembre (EUROPA PRESS)-

Les federacions sindicals FIA-UGT, FITEQA, CCOO i CGT, repetiran demà les aturades parcials de dues hores en l'empresa SLCA S.L., encarregada del subministrament de combustible a les aeronaus, en els tres aeroports de les Illes. A més, es preveu una nova jornada d'aturades el dia 8 de desembre, coincidint amb el Pont de la Constitución.

El motiu fonamental de la convocatòria és "la negativa de la direcció de l'empresa a mantenir la retribució variable que s'abona als treballadors actualment, consistent en una paga que representa entre el 5% i el 10% del salari base", van ressaltar en un comunicat emès avui.

La segona ronda d'aturades es realitzaran en els centres de treball que SLCA té a tota Espanya, de manera que els treballadors s'aturaran en els aeroports de Valladolid, Vitòria, Sant Sebastià, Girona, Reus, València, Sabadell, Albacete, l'aeròdrom de Castelló, Burgos, Palma de Mallorca, Eivissa, Maó, Bilbao i Ciudad Real.

Els torns d'atur tindran lloc entre les 8.30 hores i 10.30 hores, de 18.30 a 20.30 hores i entre les 22.00 i 24:00 hores.

Aquesta empresa està participada al 50% per Repsol i un altre 50% per British Petroleum, fruit de la fusió de tres empreses anteriors, que no es regien per cap conveni o pacte sindical. En el mes de març es va iniciar una negociació per a la firma d'un conveni col·lectiu.

Els representants sindicals van ressaltar que "la seva actitud ha estat a cada moment dialogant, ja que les reivindicacions realitzades combinaven la recerca d'un acord amb la consciència que es partia d'una realitat complexa que comportava dificultats i els obligava a ser flexibles". Segons la seva opinió, la direcció de l'empresa "no ha mantingut una actitud facilitadora, sinó de menyspreu, ja que d'una reunió a una altra no complia els compromisos que en el seu moment anàvem adoptant", van lamentar.

La plantilla mitjana anual de SLCA S.L. està integrada per uns 200 treballadors, dels quals entre 50 i 90 pertanyen als tres centres de treball de Balears.