Les CA detecten un "baix nivell" de cobertura de la campanya de vacunació contra la grip


Actualizado 10/12/2010 15:51:28 CET

MADRID, 10 Dic. (EUROPA PRESS) -

Les comunitats autònomes han traslladat al Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat la seva preocupació per la "baixa cobertura" que està tenint aquesta temporada la campanya de vacunació contra la grip estacional, una situació que podria estar condicionada pels dubtes que va generar entre la població la vacuna de la grip A.

Així ho ha assegurat el secretari general de Sanitat, José Martínez Olmos, destacant que a l'últim Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), celebrada aquest dijous a Santiago, els consellers autonòmics van informar d'aquest descens en el nombre de vacunats.

Tot i que no es van concretar xifres, a l'estar encara activa la campanya de vacunació, alguna comunitat ha reconegut fins i tot que només han immunitzat al 60% dels pacients que l'any passat per aquestes dates havien acudit a posar-se la vacuna.

Segons Martínez Oms, aquesta situació pot ser "un pas enrere" en un camp en el qual s'havia avançat per aconseguir "un menor impacte en termes de la mortalitat" en poblacions de risc.

"Una bona forma de protegir-se de la grip són les vacunes, i preocupa que les situacions generades a nivell global poguessin estar afectant al crèdit de les vacunes", ha afegit, malgrat que són "gratuïtes, segures i amb una eficàcia provada".

Per aquesta raó, anima a vacunar-se als ciutadans que es trobin entre els grups de risc, com ara persones grans de 60 ó 65 anys en funció de la comunitat, els malalts crònics, persones amb dèficit cognitiu i personal sanitari, entre d'altres.

A més, ha recordat que "la grip A segueix estant present i pot aparèixer en els pics epidèmics", per la qual cosa també deuen vacunar-se les embarassades i les persones amb obesitat mòrbida.