Les comunitats autònomes abonen les mesures adoptades pel Govern per pal·liar la crisi


Actualizado 16/6/2008 17:45:18 CET

MADRID, 16 Juny. (EUROPA PRESS)

Totes les comunitats autònomes abonen "sense excepció" les mesures adoptades pel Ministeri de Medi Ambient i Mig Rural i Marí per pal·liar la crisi que travessa l'activitat pesquera com a conseqüència de l'alça del preu del combustible, segons ha assegurat avui el secretari general del Mar, Juan Carlos Martín Fragueiro, després del Consell Consultiu de Pesca.

Entre d'altres iniciatives, el departament d'Elena Espinosa ha ofert al sector la concessió de 19 milions d'euros addicionals en ajudes de 'mínims', la reducció durant un any de la tarifa que s'aplica als productes frescos en els ports de titularitat de l'Estat i el llançament d'un etiquetatge específic per diferenciar el peix capturat per la flota nacional.

"Les comunitats autònomes, en la mesura del possible i dins les seves competències, podran complementar algunes d'aquestes actuacions", va declarar Martín Fragueiro referint-se a la possibilitat que els governs autònoms redueixin també les seves tarifes en els ports que es troben sota la seva gestió.

Alhora, va afirmar que totes les comunitats autònomes entenen que no es tracta d'un problema que "hagi de ser resolt des d'Espanya, sinó des de l'àmbit comunitari", de manera que "aplaudeixen" que el Govern espanyol lideri la iniciativa de presentar, al costat de França, Itàlia, Portugal i Grècia, una proposta que permeti a la Comissió Europea "buscar mesures que a curt i mitjà termini alleugin la situació".

REUNIÓ A VENÈCIA.

El secretari general del Mar va recordar que Espinosa assistirà demà a la reunió que celebraran a Venècia els cinc països que han format el bloc, on tancaran la proposta que es presentarà davant Brussel·les.

El Consell Consultiu de Pesca va abordar alhora l'ordre del dia del pròxim Consell de Ministres que se celebrarà els dies 23 i 24 de juny, i en què es debatrà, entre d'altres, la propostes de reglament sobre la lluita contra la pesca il·legal, no declarada i no reglamentada.