Les Conselleries de Medi Ambient i Turisme posen en marxa el Centre d'Informació Ornitològica de les Balears


Actualizado 24/8/2010 19:32:07 CET

PALMA DE MALLORCA, 24 Ago. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens, i la consellera de Turisme i Treball, Joana Barceló, han inaugurat aquest dimarts el Centre d'Informació de Turisme Ornitològic de les Balears, situat al Puerto de Pollença.

El Centre d'Informació de Turisme Ornitològic oferirà als visitants una informació especialitzada sobre els valors ornitològics de les Balears. Així, s'explicaran quals són les singularitats ornitològiques més destacades que es poden observar a Mallorca i a Balears durant les diferents èpoques de l'any.

Així, la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat i la Conselleria de Turisme i Treball, en una iniciativa pionera a Balears, i amb una inversió inicial de 41.119 euros, han posat en marxa el Centre com ja han fet altres comunitats autònomes per a promocionar el turisme de naturalesa. El turisme ornitològic és una bona opció de diversificació de l'oferta turística, a més de generar a nivell local una dinàmica receptiva cap a un turisme respectuós amb l'entorn.

El turisme ornitològic compte cada vegada amb més adeptes a Europa i són El Regne Unit, Holanda, Bèlgica i Alemanya els països que més demanden aquest tipus de turisme de naturalesa.

Així, Balears, a més dels valors paisatgístics, disposa d'atractius ornitològics destacables per a un públic del nord d'Europa que pot preveure aquí espècies que no es troben o són de difícil observació en els seus països d'origen.

El recurs bàsic per al turisme ornitològic són les aus, però no és possible conservar les aus si no es protegeix els seus hàbitats. Per tant, cal portar a terme una planificació i gestió efectives dels espais naturals protegits i educar a la població sobre els valors dels mateixos. En aquest sentit, el Centre d 'Informació també es dedicarà a tasques de sensibilització ambiental entre la població local.