Les vendes del comerç minorista baixen un 4,2% a l'octubre a Balears, 1,4 punts per sobre de la caiguda mitjana del país


Actualizado 29/11/2010 12:50:44 CET

PALMA DE MALLORCA, 29 Nov. (EUROPA PRESS) -

Les vendes del comerç al detall van caure a l'octubre un 4,2% en termes constants, 1,4 punts per sobre del descens experimentat pel conjunt del país (-2,8%), segons ha informat l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En els deu primers mesos de l'any, les vendes de comerç minorista a Balears presenten un descens del 4% en comparació al mateix període del 2009. Aquesta taxa és 2,5 punts superior al descens registrat en la mitjana nacional en el desè mes de l'any (-1,5%).

L'ocupació en el sector del comerç minorista ha reculat a l'arxipèlag a l'octubre un 1,5%, davant del descens del 0,9% de la mitjana nacional, mentre que des de començament d'any l'ocupació ha reculat un 2,4%, front a la caiguda de l'1,5% del conjunt del país, segons l'INE.

CONJUNT DEL PAÍS

En el conjunt del sector minorista i en els deu primers mesos de l'exercici, la taxa mitjana de l'ocupació ha baixat un 1,5% en comparació del mateix període del 2009.

Per comunitats autònomes i comparació amb el mes d'octubre del 2009, les vendes van caure a totes elles.

Astúries (-5,9%) i Múrcia (-4,6%) han estat les que van presentar les majors baixades interanuals durant el desè mes de l'any.

Per la seva banda, l'ocupació en el comerç minorista ha caigut en octubre en totes les comunitats menys a Cantàbria i El País Basc, totes dues amb un augment del 0,2%, i a Castella i Lleó (+0,1%). El descens més important s'ha registrat a Múrcia, amb una taxa interanual negativa del 2,2%.