L'Hospital Mateu Orfila, a Menorca organitza un curs a nivell nacional de cirurgia avançada del genoll


Actualizado 18/9/2008 20:14:59 CET

MENORCA, 18 de setembre (EUROPA PRESS)

L'Hospital Mateu Orfila, a Maó (Menorca), organitza demà i dissabte un curs a nivell nacional de cirurgia avançada del genoll, on es preveu la intervenció de 17 ponents i l'assistència de 30 especialistes de tot l'Estat.

En l'esmentat curs es retransmetran en directe, per primera vegada a l'illa, tres cirurgies d'aquest tipus amb l'objectiu que els assistents puguin seguir, mitjançant monitors, les intervencions. Una d'elles es correspondrà amb un trasplantament de menisc, operació que fins al dia d'avui encara no s'ha portat a terme a l 'illa.

Segons el cap de servei de traumatologia del Mateu Orfila, Luís Prieto, el curs se centrarà en les lesions de genoll més comuns, com són les traumàtiques i les degeneratives, que es poden tractar amb cirurgia artroscòpica.

La seva finalitat és la de donar a conèixer i actualitzar les tècniques d'aquest tipus de cirurgia que, mitjançant un sistema òptic, permet veure les estructures internes de determinades parts del cos.

Per a Prieto, aquest curs és especialment útil per al personal de l'Hospital "ja que es mostraran tècniques que portem a la pràctica habitualment i que podem millorar per aplicar-les com més aviat millor".

Per la seva banda, el gerent del Mateu Orfila, Antoni Gómez, va destacar la importància d'iniciatives com aquesta i va assegurar que "un hospital necessita de la vessant informativa per oferir un bon nivell d'assistència". La inauguració d'aquest curs serà demà a les 14.15 hores a l'Hospital Mateu Orfila.