L'Ib-Salut atén anualment al voltant de 13 milions de persones, malgrat que en la comunitat resideix 1 milió


Actualizado 17/6/2010 19:38:21 CET

Aquesta forta pressió assistencial porta al Govern a plantejar-se una millora en la detecció de riscos sanitaris

MENORCA, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, ha avançat avui que la intenció de l'Executiu autonòmic és impulsar les tècniques per a la detecció de riscos sanitaris a través del nou model del Laboratori de Salut Pública, que es desenvoluparà a partir de 2011.

Alhora, Thomàs ha destacat que el Projecte de Llei de Salut Pública, basat en onze determinants, permetrà millorar l'eficiència i eficàcia en accions i programes de Salut Pública a Balears. A les illes resideixen 1.100.000 habitants però l'Ib-Salut atén entre 12 i 13 milions de persones al llarg de l'any, per la qual cosa, ha manifestat Thomàs, "tenim la responsabilitat de protegir la salut de tots ells".

El responsable balear de l'àrea de Salut i Consum va participar aquest matí al costat del director general de Salut Pública del Ministeri de Sanitat i Política Social, Ildefonso Hernández, i el president del Consell de Menorca, Marc Pons, en la inauguració de la dinovena reunió del Comitè d'Administració del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties que se celebra a Menorca.

Al voltant de 80 experts procedents dels diferents estats membre de la Unió Europea participen en la reunió, que es desenvolupa al Insotel Club Punta Prima, a Sant Lluís.

Per la seva banda, el director general de Salut Pública del Ministeri de Sanitat i Política Social va aprofitar per fer una repassada a les actuacions portades a terme per l'Executiu durant la presidència Espanyola de la Unió Europea.

En aquest sentit, Hernández ha destacat les conclusions sobre equitat i salut aprovades pel Consell d'Ocupació, Política Social, Sanitat i Consumidors (EPSCO) del passat 8 de juny, una iniciativa que permetrà que els ciutadans europeus tinguin les "mínimes" desigualtats possibles des del punt de vista ètic en termes de salut.

Alhora, Hernández ha emfatitzat l'aprovació de la directiva europea que assegura la qualitat i la seguretat en matèria de trasplantament i donació d'òrgans, així com de la directiva de salut transfronterera, punt clau de la qual és aconseguir la qualitat de l'atenció clínica mantenint la possibilitat de la lliure circulació.