L'II Fòrum Tecnològic de Balears reunirà a partir de demà al Parc Bit investigadors i empreses de tecnologia


Actualizado 24/11/2010 12:35:15 CET

PALMA DE MALLORCA, 24 Nov. (EUROPA PRESS) -

L'Auditori del Parc Bit acollirà demà i divendres l'II Fòrum Tecnològic de les Balears (Forotec 2010), que reunirà a grups d'investigació, clústers de les illes i empreses del sector de la tecnologia amb l'objectiu d'establir sinergies i projectar noves línies d'investigació conjuntes i de creació de nous productes.

L'acte arrencarà a les 9.15 hores de la mà del president del Govern, Francesc Antich, i de la consellera d'Innovació, Pilar Costa. El director general de Recerca i Desenvolupament, Pere Oliver, i la rectora de la UIB, Montserrat Casas, també assistiran a la presentació del fòrum, els organitzadors del qual volen convertir en una cita anual de referència per a investigadors i emprenedors.

Forotec 2010 presentarà com a novetat l'expansió del seu àmbit d'acció, amb la integració de l'acte de clausura del projecte europeu Toureg, que té com fi establir una plataforma per al desenvolupament d'una indústria turística competitiva, partint de la generació i aplicació del coneixement d'un nou clúster.

D'altra banda, es posarà en marxa l'àrea d'emprenedors, que neix amb la vocació de fomentar la participació de l'alumnat dels últims anys d'estudis superiors i, així, poder oferir-los una visió de les possibilitats laborals a l'àmbit del R+D+I.

Aquesta trobada es presenta com una acció estratègica en el procés de gestió dels clústers, i, també, per donar resposta al seu esperit d'interacció referint-se a la "triple hèlix", composta per entitats privades, empreses públiques i centres d'investigació.

Alguns dels clústers que participaran en la segona edició del Forotec són el d'Innovació Maria (IDimar), el de Biotecnologia i Biomedicina (Bioibal) i el d'Innovació Tecnològica en Turisme (Balears.t).

Pel que fa als grups d'investigació que estaran presents, els més destacats són la Fundació Illes Balears d'Innovació Tecnològica (IBIT), el Centre de Recerca, Desenvolupament i Investigació de Turisme (Cidtur) i la Universitat de les Illes Balears (UIB). A més, el Fòrum Tecnològic de les Balears tindrà la participació de molts socis del projecte europeu Toureg.