L'ocupació hotelera a Mallorca ha caigut el maig un 6,6%


Actualizado 17/6/2009 19:54:49 CET

El president de la FEHM, Antoni Horrach, creu que el pitjor "ja ha passat" de manera que en els pròxims mesos s'espera un millor comportament del turisme

PALMA DE MALLORCA, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

Els hotels de Mallorca han registrat el mes de maig passat una ocupació del 62,7%, el que llança un descens del 6,6% sobre la xifra registrada en el mateix mes del 2008, segons reflecteix l'estadística sobre ocupació en allotjaments hotelers feta per la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, als quals ha tingut accés Europa Press, i que indica un nivell d'obertura d'establiments pròxim al 95%.

Els descensos més significatius de l'ocupació, amb caigudes d'entre el 15 i 19%, s'han localitzat a agroturismes i a zones tan emblemàtiques com Palma, Santa Ponça, Cala Major, Porto Colom i Pollença.

De la mateixa manera, zones importants com Platja Palma (-4,8%), Platges de Muro (-2,2%), Cala Millor (-1,4%) o Alcúdia (-2,2%), també van experimentar caigudes significatives en la primera quinzena del mes, que se'n van anar corregint positivament.

Amb registres positius destaca Capdepera, amb un augment del 8,4% en l'ocupació, Sóller, amb un creixement de l'ocupació del 3% respecte a l'any passat, i Can Picafort amb un 1,1% més de turistes.

Per categories, és destacable el descens en l'ocupació dels hotels de cinc estrelles, amb una baixada del 10,7%.

"EL PITJOR JA HA PASSAT"

El president de la FEHM, Antoni Horrach, ha assenyalat que l'ocupació ha estat "especialment mala" a les dues primeres setmanes de maig, si bé ha estat canviant la tendència a mesura que anaven passant els dies. "Ens preocupa especialment el turisme britànic. Els alemanys han caigut de moment un 5% i el mercat espanyol creiem que es corregirà a l'alça".

"Amb totes les cauteles, perquè el mercat té uns nivells de fragilitat preocupants, creiem que el pitjor ja ha passat", ha afirmat Horrach, qui ha afegit que juny s'està comportant raonablement bé, amb nivells d'ocupació per sobre del 80%, tot i que per a això "s'ha estimulat al mercat amb ofertes molt puntuals", ha admès.

"El turisme d'estada curta de quatre dies, amb cap de setmana, s'està consolidant cada vegada més, el que crea puntes d'ocupació i distorsions funcionals", va argumentar sobre aquesta qüestió.

Pel que fa a les ofertes i les vendes d'última hora, el president dels hotelers de Mallorca ha assenyalat que "la tònica d'aquesta temporada és la massiva existència d'ofertes per captar vendes d'última hora".

"Aquesta tendència es mantindrà durant els pròxims mesos, de manera que els ingressos de les empreses hoteleres baixaran, tot i que no de manera homogènia", va vaticinar. "L'excel·lència en la gestió i el control rigorós de les despeses són elements claus ara mateix per tancar l'exercici en positiu o en negatiu", ha postil·lat.