Mallorca registra temperatures mínimes de -6 graus a Lluc i de -4 a Campos


Actualizado 26/1/2011 12:10:14 CET

PALMA DE MALLORCA, 26 Ene. (EUROPA PRESS) - -

Mallorca i Eivissa han assolit la passada nit temperatures sota zero, els registres més baixos del que portem d'hivern. Així, els termòmetres han caigut fins a -6,2 graus al Monestir de Lluc, una temperatura "destacable" tenint en compte que tan sols s'ha produït quatre vegades en els últims 40 anys, el que indica que "la freqüència de valors tan baixos en molt petita".

Així ho ha destacat en declaracions a Europa Press, el delegat territorial a Balears de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Agustín Jansà, qui ha apuntat que portem sis dies seguits amb gelades, alguna cosa que "tampoc és molt habitual" a l'arxipèlag.

Aquesta matinada l'intens fred ha provocat que els termòmetres arribin a sota zero en zones planes de l'illa, com els -4,1 graus registrats Binissalem; els -3,9 graus assolits a Campos (Ses Salines de Llevant) i els -3,5 graus a la UIB. A Eivissa, també s'han registrat gelades, -1,6 graus a Sant Joan de Labritja.

Aquesta nit no s'esperen noves gelades, "perquè els cels estaran ennuvolats, el que impedirà el refredament nocturn", ha precisat Jansà. Les temperatures diürnes van rondar els 13 graus aquest dimecres.