Manera assegura que Carbonero "té potestat" per assignar els recursos econòmics "com crea més convenient"


Actualizado 20/7/2010 19:57:28 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Economia i Hisenda del Govern, Carles Manera, ha assegurat aquest dimarts que el conseller d'Habitatge i Obres Públiques, Jaume Carbonero, "té potestat" per assignar els recursos econòmics del seu departament "de la manera que crea més convenient", en relació amb la polèmica suscitada entorn als 106.200 euros que la seva Conselleria ha destinat a l'elaboració d'un estudi sobre la fusió de CAIB Patrimoni, l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) i l'Institut d'Infraestructures i Serveis Educatius i Culturals (Ibisec).

En una roda de premsa convocada per donar a conèixer el repunt experimentat per l'activitat del sector serveis a Balears, el responsable dels comptes autonòmics ha recordat que la Conselleria d'Economia aporta els "recursos generals" a elaborar els pressupostos de la Comunitat, mentre que correspon a cada departament del Govern preparar el seu propi pressupost per portar a terme les seves activitats.

Així, Manera ha assenyalat que, si Carbonero ha gastat 106.200 euros en una auditoria externa, serà ell el que "donarà les explicacions pertinents sobre aquesta qüestió". En aquest sentit, ha asseverat que totes les Conselleries "hauran de prioritzar", ja que "si es gasten una partida en una determinada direcció, se la deixaran de gastar en una altra".

Després de ser preguntat per la premsa sobre la data en la qual la reducció a la meitat de les empreses públiques del Govern sigui efectiva, el conseller d'Economia ha remarcat que aquest tipus d'actuacions "no es fan d'una seguda i en tres reunions". En aquest sentit, ha asseverat que la reducció "no es farà efectiva en dos mesos", sinó que es portarà a terme en un procés "gradual i sensat".

En tot cas, el titular d'Hisenda ha asseverat que l'Executiu autonòmic reduirà també el pressupost de les empreses públiques en un 5% (fet que suposa 33 milions d'euros menys per al seu funcionament), una mesura que ha qualificat de "directa", ja que "representa ja una reestructuració rellevant" de l'Administració.

En relació amb la Llei del Sector Públic Integral, aprovada per unanimitat aquest dimarts al Parlament, Manera ha afirmat que es tracta d'un plantejament "important" de racionalització de les institucions, ja que amb ella s'evitaran "problemes que tots ja coneixem", en relació amb els casos de corrupció i a la desviació de fons públics.