Marc Sprenger creu que deuen revisar-se els criteris per declarar una pandèmia després de l'experiència de la Grip A


Actualizado 17/6/2010 19:33:49 CET

Sosté que la reacció internacional a la Grip A no ha estat exagerada

MENORCA, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

El director del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties, Marc Sprenger, va reclamar avui la necessitat de revisar els criteris establerts actualment per declarar una pandèmia després de l'experiència del brot de Grip A.

Durant la seva visita a Menorca, on se celebra aquests dies la reunió del Comitè d'Administració del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties, Sprenger ha considerat que els països afectats per la Grip A, inclosa Espanya, "estaven molt preparats per a una situació d'aquest tipus", i ha indicat que si la preparació no hagués estat tal es podrien haver produït "problemes més seriosos" amb malalts o nens, els principals afectats per la pandèmia.

Així, el director del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties va negar que la reacció davant de la Grip fora exagerada, al tractar-se d'una pandèmia que va afectar a gran part dels països desenvolupats, i va justificar la consideració de pandèmia a l'originar-se a Mèxic i després propagar-se fins a Europa.

Sprenger ha assegurat que l'alarma per la pandèmia de la Grip A es va donar a tots els països del món, tal com ha passat en 2003 quan s'ha declarat la Síndrome Respiratòria Aguda Greu (SARS) a Àsia".

Per un altre costat, Sprenger ha assenyalat que la millor estratègia per lluitar contra les malalties infeccioses és la prevenció, i en aquest sentit, va recalcar la importància de no reduir el pressupost destinat a aquests àmbits, tot i les retallades que estan portant a terme els diferents Estats a causa de la crisi i a la necessitat d'estrènyer-se el cinturó.

En aquest sentit, va puntualitzar que un menor consum generalitzat d'antibiòtics seria una manera eficient de reduir la despesa sanitària.