Massot admet que supervisava expedients perquè el seu "únic interès" era que les coses "funcionessin"


Actualizado 5/5/2008 22:17:09 CET

PALMA DE MALLORCA 5 de maig (EUROPA PRESS)

L'exdirector general d'Ordenació del Territori durant el Govern de Jaume Matas i excap d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Andratx, Jaume Massot, ha reconegut avui que en ocasions i després de la seva sortida del consistori els funcionaris li consultaven diversos aspectes sobre els expedienta urbanístics, pel que va admetre haver "corregit" alguns, assenyalant que el seu "únic interès" era que les coses es fessin bé, perquè segons la seva opinió, després de la seva sortida del consistori "allò era un verdader desastre".

Així ho va manifestar avui durant l'interrogatori realitzat pel fiscal Pedro Horrach, on Massot va admetre la seva vinculació amb l'Ajuntament d'Andratx durant la seva etapa com alt càrrec del Govern i va subratllar que si hagués assessorat des del principi a Hidalgo en l'ampliació de la nau "no hagués hagut cap error". "Crec que vaig actuar bé, segurament ingènuament, però vaig actuar bé" va subratllar.

Alhora, l'exdirector general va assenyalar que no rebia cap tipus de contraprestació econòmica per assessorar en certs assumptes o donar consells al municipi, i alhora va mantenir que en cas d'haver-se adonat que la construcció d'Hidalgo era un habitatge i no una nau agrícola, cosa que segons va dir no va poder saber perquè ja no estava a l'Ajuntament, "li hauria dit que no ho podia fer".

Massot va apuntar que assessorava als membres del consistori en temes urbanístics a causa que li havien manifestat en ocasions que tenien dificultats amb certs procediments i perquè l'exalcalde, Eugenio Hidalgo, "enviava coses per supervisar si es feien mitjançant el procediment adequat". "Estic molt lligat a Andratx i no vaig poder evitar que cada vegada que em demanaven una cosa jo donés la meva opinió" va recalcar.

Durant la seva declaració, l'ex responsable d'Urbanisme va subratllar que no sempre a l'Ajuntament feien el que ell deia i va ratificar que la seva funció era només aconsellar "i no signar" els expedients, assenyalant que quan havia infraccions, donava la seva opinió sobre com corregir-les.

Sobre si va aconsellar a l'ex primer edil sobre l'ampliació de la seva nau i de l'expedient d'infracció, Massot va apuntar que no podia assessorar a Hidalgo sobre la legalització de l'habitatge a causa que sabia que la construcció "era il·legalitzable" perquè ho reflectia l'expedient sancionador.

Després de la reproducció d'una sèrie de gravacions amb membres del consistori en els quals feia recomanacions sobre com manejar certs expedients Massot va reiterar un altre cop que ell no prenia decisions, sinó que aconsellava sobre els procediments, com va fer en el cas d'un magatzem agrícola que era habitatge en una zona Anei. "Em van demanar com fer una sèrie de coses, però jo no prenia decisions" va manifestar Massot.

REVISIÓ DELS INFORMES

Alhora, i sobre la revisió que va realitzar sobre l'informe de Massot sobre l'ampliació de la nau agrícola d'Hidalgo, l'excap d'Urbanisme va sostenir que va revisar l'informe perquè des que se'n va anar del consistori "allò era un verdader desastre".

"Jo vaig corregir alguns informes jurídics, perquè creia que calia fer una sèrie d'actuacions. A vegades em consultaven, jo veia les coses i deia el que m'assemblava" va incidir, assenyalant que en qualsevol cas, Hidalgo no li podia donar ordres .

"Jo ni em fiava ni em deixava de fiar de les certificacions de Gibert. El meu únic interès era que les coses funcionessin a Andratx. Jo no vaig cobrar res, ho vaig fer perquè em sabia molt greu que no funcionessin" va apuntar, subratllant que les anotacions que va realitzar sobre l'informe realitzat per Gibert de la construcció d'Hidalgo es referia fins i tot canvi terminològic.

CANVI D'ÚS

Alhora, Massot va assegurar desconèixer que Hidalgo estava construint un habitatge en comptes d'una nau agrícola perquè no va veure "començar ni acabar l'obra", manifestant que, tot i acudir al consistori un parell de vegades per mes no se li "va ocórrer" mirar cap a la zona, que podia apreciar-se des de l'Ajuntament, recalcant que tot i que hagués mirat cap a allà, podria haver "intuït" que era un habitatge, tot i que no constatar-lo, ja que el que ho determina "és l'interior".

Sobre l'enviament dels expedients a la Conselleria d'Agricultura, Massot va justificar que això es fa en certs casos, com quan se sol·licita la construcció d'un habitatge de nova planta o quan es pretenien implantar usos que no corresponien a l'ús que es li donava a l'habitatge en aquell moment. "Nego total, absoluta i rotundament que sabéssim que es farien habitatges, perquè seria imputar-me alguna cosa que no depèn de mi, que és l'execució de l'obra.

Finalment, l'exdirector general d'Ordenació del Territori va assegurar que tornaria a signar l'informe, ja que segons la seva opinió, el criteri que va utilitzar "va ser el correcte" assenyalant que no ha canviat "de criteri ni d'opinió". "Tornaria a subscriure el mateix informe"