Matas estudia querellar-se contra Ferré per calúmnies i denuncia falsa


Actualizado 16/7/2009 17:13:40 CET

PALMA DE MALLORCA, 16 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'ex president del Govern balear, Jaume Matas, estudia presentar una querella contra l'exregidor del PP de Lloseta i imputat en el cas Scala, Felipe Ferré, per calúmnies i denuncia falsa, després que aquest hagi implicat en una de les seves declaracions davant la jutgessa l'ex cap de l'Executiu autonòmic popular dins la presumpta trama de corrupció ordida al voltant al Consorci de Desenvolupament Econòmic de les Illes Balears (CDEIB) en la passada legislatura, on també s'ha vist implicats l'ex conseller de Comerç, Josep Juan Cardona.

L'advocat defensor de Matas, Rafael Perera, ha confirmat en declaracions a Europa Press que aquest matí va presentar davant el Jutjat d'instrucció número 4, encarregat de les investigacions del cas Scala, una personació per deixar constància que les acusacions abocades per Ferré "són totalment falses", i realitzades "amb ànim d'autodefensar-se".

Alhora, segons Perera, Matas ha mostrat la seva disposició a desplaçar-se des dels Estats Units, on resideix actualment, fins a Mallorca, per explicar davant la jutgessa instructora del cas Scala, Piedad Marín, "tota la veritat".

D'aquesta manera, la jutgessa podrà acordar que Matas presti declaració en el marc del procediment a fi d'oferir la seva versió dels fets, segons la qual Ferré, disposat a col·laborar amb la justícia, ha inventat una història falsa per a autoexculpar-se i implicar als màxims dirigents del passat Govern en la trama corrupta.

Sobre les relacions de Matas amb Ferré, Perera ha afirmat que tots dos han mantingut "escassíssims contactes" i els que han tingut han estat a l'àmbit familiar (l'ex edil és nebot de Matas), i "mai relacionats amb assumptes polítics". "Aquestes relacions a les quals es refereix Ferré són totalment falses i mai tots dos han planificat cap actuació política", ha afirmat Perera.

L'advocat ha assenyalat que fou ahir a la nit quan el seu client li va traslladar que estava disposat a desplaçar-se a Mallorca per declarar davant de la jutgessa i posar de manifest la "falsedat" de les acusacions de l'ex edil contra la seva persona. Ferré també ha carregat en la seva declaració judicial contra Cardona, assegurant que l'ex conseller coneixia perfectament el pagament de comissions a empreses afins i el desviament de fons del Govern al Partit Popular.