Menorca competeix amb Jeju (Corea del Sud) per ser seu de la Xarxa Mundial de Reserves de la Biosfera


Actualizado 29/11/2010 19:23:54 CET

MENORCA, 29 Nov. (EUROPA PRESS) -

Menorca competeix amb l'illa de Jeju, a Corea del Sud, per ser seu de la Xarxa Mundial de Reserves de la Biosfera de les illes i zones costaneres, segons ha avançat el director insular de l'Agència de la Biosfera del Consell de Menorca, Josep Suárez.

Suárez ha apuntat que Menorca "té moltes possibilitats de ser escollida" i ha confirmat la possibilitat que l'illa mediterrània sigui la seu principal de la xarxa temàtica i Jeju es converteixi en una subseu de la zona asiàtica.

La decisió final serà presa per la UNESCO el juny de 2011 a Dresden (Alemanya) durant la pròxima reunió del Consell Internacional de Coordinació del MaB (CIC).

Suárez, que s'ha mostrat convençut que Menorca resultarà elegida, ha avançat que una vegada aprovada la candidatura de l'illa es començarà a treballar perquè Menorca sigui nomenada com subseu de la UNESCO, el que implica que l'organisme s'impliqui de manera directa en la gestió d'aquesta xarxa temàtica.

De moment, el Consell insular, amb el consens de tots els grups polítics, va donar el seu suport a la candidatura de Menorca el passat 22 de novembre, que també ha estat abonada pel Comitè MaB, el màxim òrgan de representació de la UNESCO a Espanya.

Alhora, Suárez ha destacat que la candidatura de l'illa també ha estat amb el suport dels 40 gestors de les Reserves de la Biosfera a Espanya.

"Si Menorca es converteix en seu d'aquesta xarxa mundial, composta per al voltant de 119 territoris del món, es portaran a terme a l'illa seminaris i màsters a través dels quals es treballaran temes relacionats amb la biodiversitat o el canvi climàtic, entre d'altres", ha indicat el director insular.

Suárez ha destacat que el futur Centre d'Investigació de s'Enclusa serà la seu d'aquesta xarxa temàtica, convertint-se d'aquesta manera en "un referent internacional" des d'on es podrà analitzar, discutir, conscienciar, sensibilitzar sobre la importància que tenen els territoris insulars Reserves de la Biosfera en el món.