Més de 10.000 gossos i gats van ser abandonats a Mallorca durant el 2007


Actualizado 4/12/2008 16:24:13 CET

El Consell de Mallorca posa en marxa una campanya de conscienciació en defensa dels animals domèstics durant els festes de Nadal

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) - -

Un total de 7.080 gossos i 3.118 gats van ser abandonats durant l'any passat a Mallorca, segons l'estudi elaborat per la Plataforma Balear per a la Defensa Animal (Baldea) que revela a més que a prop de 5.000 cadàvers de mascotes van ser retirats de les carreteres i cunetes de l'illa.

Aquestes dades situen a Mallorca en els primers llocs de la llista de mascotes abandonades, segons va apuntar el president de l'entitat, Rafel Jaume, qui va precisar que cada any entren en els centres d'acollida municipals i refugis uns 13.000 animals -9.000 gossos i 4.000 gats-, dels quals tan sols una petita part -3.000- ho van fer per pèrdua o robatori.

L'informe apunta que, en concret, la taxa de recuperació de gossos al centre de Protecció Animal de Son Reus és del 28 % i del 2 % en el cas dels gats. Alhora, destaca que la taxa d'abandonament a Catalunya és de 1.500 animals en proporció a la seva població, una xifra molt inferior a la registrada a Mallorca.

Son dades que es van donar a conèixer avui durant la roda de premsa de presentació de la campanya de conscienciació en defensa dels animals domèstics durant la festes de Nadal, en què van participar el conseller de presidència, Cosme Bonet, la regidora de Salut de l'Ajuntament de Palma, Begoña Sánchez i el director general de Desenvolupament Rural del Govern, Antoni Perelló.

Sota el lema 'Els animals no són joguines. Regala peluixos', aquesta campanya pretén mentalitzar als ciutadans que un animal "no és en cap cas un objecte ni una joguina", sinó que es tracta d'éssers vius que hem d'adquirir amb el compromís de "cuidar-los amb responsabilitat i dedicació", segons va apuntar el conseller Bonet.

En aquest marc, el conseller va aprofitar l'ocasió per anunciar l'elaboració d'un pla de protecció dels animals a Mallorca, amb objectiu de determinar la situació concreta en aquest àmbit i d'establir les mesures i les infraestructures necessàries per pal·liar una situació "lamentable de la qual tant institucions com a ciutadans s'han de fer responsables", va postil·lar.