Més del 80 % de les llars de les Pitiüses veuen la TDT


Actualizado 10/6/2009 19:38:59 CET

EIVISSA, 10 de juny. (EUROPA PRESS)

A 20 dies perquè es produeixi l'apagada analògica, més del 83 % de les llars dels municipis de les Pitiüses ja accedeixen als canals de televisió digital terrestre (TDT), segons dades recollides a principis del mes d'abril per l'Oficina Nacional de Transició a la TDT.

Alhora, més del 97 % dels ciutadans d'Eivissa i Formentera coneix el nou sistema d'emissió audiovisual, i entre el 79 i el 89 % de les llars estan antenitzats.

El portaveu de l'Oficina, Ignacio León, ha apuntat que "des del Ministeri d'Indústria es posarà en marxa un Pla de Protecció dirigit als col·lectius que puguin quedar-se al marge del pas d'analògica a digital".

Per la seva banda, el director de Multimèdia del Govern, Josep Alcover, ha assenyalat que "amb la posada en marxa en aquest mes de nous centres emissors al Castell, altres tres a Santa Eulàlia i un en Cala Vedella, la TDT cobrirà el 98 % del territori". Més endavant esperen que funcionin altres cinc en diferents punts de l'illa de manera que s'arribarà a cobrir el 100 per cent de les Pitiuses.

De totes maneres, Alcover ha recordat que "com el cas del senyal analògica poden existir zones d'ombra, per solucionar-lo els ciutadans que visquin en aquests llocs tindran televisió per satèl·lit de manera gratuïta".

L'apagada analògica a les Pitiuses es produirà aquest pròxim 30 de juny. També tindrà lloc a Menorca i altres territoris espanyols que estan inclosos dins de la primera fase de la conversió a digital.