Més d'un centenar d'estudiants de la UIB es mobilitzen contra el Procés de Bolonya


Actualizado 4/12/2008 19:08:09 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

Més de 100 estudiants de la Universitat de les Illes Balears (UIB) es van reunir avui per reivindicar la paralització de l'aplicació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES) i la realització d'un referèndum vinculant sobre la implementació del Procés de Bolonya i l'obertura d'un procés de debat públic sobre el futur de la universitat pública.

Segons un comunicat, durant l'assemblea dels estudiants es van analitzar les conseqüències que representa la implantació del Pla de Bolonya, tenint en compte els aspectes negatius que afecten als estudiants, "ja que des de les instàncies universitàries només ens han fet arribar allò que ells consideren avantatges", va assegurar el col·lectiu.

En aquest sentit, l'Assemblea d'Estudiantes ha afirmat que està en contra de la posició "elitista" i de la mercantilització que "suposen la implantació d'aquest pla". "Criticam l'obscurantisme amb què s'ha portat a terme el Procés de Bolonya, fet que ha desembocat en un desconeixement general de tota la comunitat universitària", va afegir.

"Els estudiants hem decidit crear tota una sèrie de comissions de treball que avui mateix hem posat en marxa, especialment per fer arribar a la societat el tipus d'educació i d'universitat que defensem, ja que creguem que l'opinió dels estudiants no pot ser menyspreada pels representants universitaris", van sentenciar els estudiants.

Finalment, l'Assemblea d'Estudiantes es reunirà el pròxim dia 9 amb la rectora de la UIB, Montserrat Casas, per fer-li arribar les seves peticions.