Més d'un centenar de persones participen a la fira d'artesania 'Baleart', que es podrà visitar fins al dia 8


Actualizado 4/12/2008 18:41:13 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Recinte Firal de Palma, ubicat a l'Aeroport de Son Sant Joan, acollirà a partir d'avui i fins al pròxim dia 8 de desembre la XXIII edició del Saló de l'Artesania 'Baleart', que aquest any reunirà a més d'un centenar d'artesans de les illes que mostraran les noves tendències d'un sector que conjuga innovació i tradició.

Així, la consellera de Comerç, Indústria i Energia, Francesca Vives, que va presidir avui l'acte d'obertura de la mostra, va manifestar que és "un orgull" comprovar que 'Baleart' és una de les fires "més arrelades" a la societat balear. Alhora, va expressar la satisfacció pel nivell de participació dels expositors, ja que tenir un número molt semblant de participant al de l'edició passat s'ha valorar "d'una forma molt positiva en un moment com aquest".

Així, la consellera va qualificar l'oferta de la fira "d'atractiva" i va destacar l'esforç de l'organització per tenir oficis "que feia molts anys que no venien".

Per la seva banda, el director de Fires i Congresssos de Les balears, Pere Perelló, va assegurar que en 'Baleart' es pot veure com innovació i artesania són termes "complementaris", pel que va invitar als ciutadans a passejar per la mostra d'artesania, ja que trobaran a la mateixa "els millors regals de Nadal".

D'altra banda, la XXIII edició de 'Baleart' compte aquest any amb 107 expositors provinents de les Balears: 87 de Mallorca, 12 de Menorca, 7 d'Eivissa i 1 de Formentera. La família artesana més nombrosa és una vegada més la de la menjada i de la beguda, seguida per la del fang o 'terrissers'; de l'ornamentació; de les arts plàstiques; del ferro; de la pell i del cuir; de la fusta i derivats; del vidre; del vestir i del calçat; de la pulcritud; del paper i cartró; oficis singulars, de la pedra; de les fibres i dels teixits; i de la música. També tenen representació en 'Baleart' ONG i associacions, institucions i empreses de serveis.