Mesquida s'enfronta a una querella per presumpta prevaricació en la promoció de la policia


Actualizado 4/12/2009 16:03:34 CET

MADRID, 4 Des.. (EUROPA PRESS)

L'actual secretari d'Estat de Turisme i ex director de la policia i la Guàrdia Civil, Joan Mesquida, s'enfrontarà a una querella per presumpta prevaricació en el sistema de promoció interna dels inspectors del Cos Nacional de la policia, després que l'Audiència Provincial de Madrid hagi obligat al Jutjat d'Instrucció número 47 de Madrid a acceptar-la a tràmit.

La querella, presentada pel Sindicat Professional de la policia, acusa Mesquida de dictar una resolució de convocatòria de places de funcionaris un altre cop ingrés i promoció interna a l'escala executiva de la policia, tot i conèixer que part del reglament estava anul·lat pel Tribunal Suprem.

La Secció Quarta de l'Audiència Provincial de Madrid considera que "la hipòtesi de la part querellant és assumible", revoca la sentència de 15 de gener del 2009 del jutjat d'instrucció pel qual es va desestimar la querella i obliga al jutjat a admetre a tràmit la querella i practicar les diligències de prova.

L'Audiència Provincial estima així el recurs d'apel·lació presentat pel sindicat policial contra l'arxiu de la querella i serà ara el Jutjat d'Instrucció número 47 de Madrid el que dicti sentència d'imputació de l'exdirector dels serveis de Seguretat de l'Estat.

La Direcció General de la policia i la Guàrdia Civil va dictar aquesta resolució de convocatòria de places el 3 de març del 2008, tot i que una sentència dictada el 13 de juliol del 2007 per la Sala contenciosa Administrativa d'Alt Tribunal havia anul·lat l'article 26 del Reglament, que no establia preferència en els processos de promoció interna sobre els procedents d'oposició lliure, respecte al passat convocatòria.

"Malgrat això, es torna a dictar una resolució per al concurs de mèrits que conté el mateix paràgraf declarat nul pel Suprem en sentència ferma, que resulta incompatible amb les normes vigents", explica la sentència, avançat avui per 'La Gaceta'.