El Ministeri d'Habitatge invertirà 4,4 milions d'euros en la rehabilitació del Teatre donis Born de Ciutadella


Actualizado 6/8/2010 21:16:28 CET

MENORCA, 6 Ago. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri d'Habitatge finançarà les obres de rehabilitació del Teatre des Born de Ciutadella, el pressupost estimat de les quals supera els 4,4 milions d'euros, tal i com ha anunciat la ministra d'Habitatge, Beatriz Corredor, després de la firma del protocol d'actuació amb la batlessa del municipi menorquí, Pilar Carbonero.

Per la seva banda, l'Ajuntament ja ha finançat la redacció del projecte i es farà càrrec de la direcció facultativa de l'obra. "Amb la firma d'aquest conveni demostrem el compromís del Ministeri d'Habitatge amb l'Ajuntament i els veïns de Ciutadella per a la recuperació d'un edifici tan emblemàtic per a la vida i la memòria d'aquesta ciutat", ha assenyalat Corredor, qui ha estat acompanyada durant la seva visita a les instal·lacions pel conseller d'Habitatge i Obres Públiques, Jaume Carbonero; la consellera de Treball i Turisme, Joana Barceló; i el president del Consell de Menorca, Marc Pons.

La ministra ha posat en valor actuacions com la que es durà a terme al Teatre des Born perquè, segons ha apuntat, "el patrimoni històric registra la nostra memòria col·lectiva i té, per això, una gran vinculació emocional i afectiva amb els veïns".

En aquest context, Corredor ha subratllat que el Ministeri d'Habitatge "fa un gran esforç per a la recuperació del patrimoni arquitectònic a tota Espanya, un esforç que cap valorar encara més en temps d'austeritat quan, per afrontar amb responsabilitat la reducció del dèficit públic, hem de prioritzar i seleccionar amb major cura el destí que donem als recursos públics".