El Ministeri d'Igualtat destina prop d'1 milió d'euros per ajudar a les víctimes de maltractaments a Balears


Actualizado 7/11/2008 15:44:20 CET

PALMA DE MALLORCA, 7 Nov. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri d'Igualtat destinarà 994.708 euros a la posada en marxa de dos projectes innovadors per a l'assistència i recuperació de dones víctimes de violència de gènere, presentats respectivament pel Govern balear i l'Ajuntament de Palma.

El projecte presentat per l'Executiu, anomenat 'Acompanyament i tele traducció per a dones víctimes de violència de gènere', rebrà una ajuda de 226.281 euros i té com a principal objectiu prestar un servei d'acompanyament a les víctimes de maltractaments a través de monitors, així com oferir la possibilitat de tele traducció per a dones que no coneixen l'idioma.

D'altra banda, el projecte presentat per l'Ajuntament rebrà una ajuda de 768.427 euros i té com finalitat millorar la xarxa i la metodologia per al desenvolupament d'actuacions específiques dirigides a dones amb discapacitat o drogodependents víctimes de violència de gènere.

CONJUNT DE CA

El Ministeri ha concedit un total de 28 subvencions a diferents projectes innovadors presentats per les comunitats autònomes i ajuntaments d'Espanya per valor de 6,5 milions d'euros, dels quals 4 milions han estat destinats als projectes presentats per comunitats i 2,5 milions d'euros a entitats locals. Les quantitats sol·licitades han estat cobertes al 100%, informa el Ministeri en un comunicat.

En tots els casos s'ha valorat especialment l'articulació d'una estructura de xarxa clarament definida i estable que garanteixi la coordinació dels diferents serveis, la racionalització i accessibilitat dels recursos, així com la metodologia d'intervenció de caràcter integral, tal com ressalta la Llei Integral contra la Violència de Gènere.

"Es tracta de col·laborar amb les comunitats i els ajuntaments en el desenvolupament de polítiques d'assistència social integral a dones víctimes de violència que, a més, ens permeti una més gran i millor coordinació entre les diferents administracions involucrades en la lluita contra aquesta xacra", va assenyalar la ministra d'Igualtat, Bibiana Aído.

Aquestes ajudes, que es convoquen per tercer any consecutiu, responen al compromís recollit a l'article 19 de la Llei Integral contra la Violència de Gènere, on s'estableix el dret a l'assistència social integral a les dones víctimes de violència de gènere i l'aportació per part de l'Administració General de l'Estat de recursos financers destinats a la prestació d'aquests serveis per part de les comunitats autònomes i els ajuntaments.