El Ministeri de Sanitat premia un programa balear per fomentar l'alimentació saludable i evitar l'obesitat


Actualizado 17/6/2010 21:41:34 CET

MADRID, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri de Sanitat i Política Social va atorgar avui els premis Estratègia NAOS, que premien les iniciatives a favor de l'alimentació saludable i la prevenció de l'obesitat, i va concedir un guardó a la Conselleria de Salut i Consum pel seu programa 'http://HANCPtool.org', dins de la categoria d'iniciativa empresarial.

Des de 2007, els premis NAOS pretenen reconèixer i donar visibilitat als programes exemplars en la promoció de l'alimentació saludable i la pràctica d'activitat física, afavorint la cooperació entre les administracions, els actors socials i els operadors econòmics implicats.

Aquesta iniciativa consisteix a una aplicació informàtica en línia per aplicar una reformulació nutricional en les empreses de la cadena alimentària amb la finalitat d'oferir aliments que redueixin d'àcids grassos saturats i reduir, així, la incidència de l'obesitat.

Aquesta aplicació, en què han participat 20 empreses de la cadena alimentària i de l'hostaleria, restauració i càtering de les Balears, reflecteix, segons la Conselleria de Salut, l'aposta per la col·laboració públic-privada de cara a la promoció d'una alimentació saludable.

La creació d'aquesta eina informàtica s'emmarca en el projecte Food Pro-fit, que està liderada per la Direcció General de Salut Pública i Participació i està finançada amb 1,3 milions procedents de fons comunitaris.

La ministra de Sanitat i Consum, Trinidad Jiménez, ha estat l'encarregada de lliurar aquest guardó al responsable de l'equip de desenvolupament d'aquesta aplicació informàtica, Antoni Colom.

Jiménez ha afirmat, durant la clausura de la IV Convenció NAOS, celebrada a Madrid, que el seu objectiu és que tots els Ministeris facin una avaluació de l'"impacte en salut" de les seves polítiques a fi de contribuir a promoure una alimentació més saludable i la pràctica habitual d'activitat física.