Miquel Ramón considera que és molt difícil arribar a un acord d'última hora sobre Benirrás


Actualizado 5/5/2008 21:04:54 CET

EIVISSA, 05 de Maig (EUROPA PRESS)

El conseller de Política Territorial del Consell Insular d'Eivissa, Miquel Ramón, es va pronunciar sobre la reunió que mantenen aquesta tarda l'alcalde de Sant Joan, Antoni Marí Marí, 'Carraca', i els representants dels grups parlamentaris, per intentar arribar a un acord sobre el terreny de Benirrás, i va afirmar que "és molt difícil" que les negociacions tan a última hora puguin produir acords.

Pel conseller, l'alcalde de Sant Joan podria haver buscat acords en un altre moment, ja que la Llei de Mesures Urgents en Matèria Territorial, que recull la protecció íntegra d'aquest enclavament, s'aprovarà demà i va detallar és un tema que depèn dels grups parlamentaris.

Segons va esgrimir, en declaracions a Europa Press, "m'agradaria que s'arribés a un acord però és una cosa difícil ja que és una qüestió complicada de resoldre ara ja que s'hauria d'haver solucionat durant 1991 quan es va promulgar la Llei d'Espais Naturals i Benirrás no tenia el desenvolupament urbanístic actual".

Segons Ramón, "en aquest moment ens trobem amb una urbanització feta en una zona forestal, terrenys amb pendents importants, una cala verge i espai protegit" de manera que la normativa suspèn tota possibilitat de construir allà.

LLEI DE MESURES URGENTS

En el que a aquesta normativa es refereix, Ramón va afegir que "augmentar la protecció del territori és completament beneficiós".

Un altre dels aspectes que preveu aquesta normativa i sobre els quals va fer al·lusió és el referit a què un 30 per cent dels espais urbans no consolidats i urbanitzables es destinin a habitatges de protecció oficial, assumpte sobre el qual va considerar "és una necessitat de la societat molt important".

Segons el conseller, "la causa dels grans problemes d'accés a l'habitatge resideix en què els preus s'han esbojarrat de manera que cal aconseguir una reducció actuant des de diferents fronts com són la amb la construcció de VPO i exigint que els promotors particulars destinin una part del seu espai a aquesta mena de construccions".

El conseller va destacar també que la nova regulació és més restrictiva i que deroga la llei de camps de golf així com l'ús del terra.